Det finns många sätt att använda sin laptop på.....


Så här använder jag min när jag är hemma. Kopplar den till en större skärm och trådlös mus och tangentbord. Vips så har jag en modern (ny 1 april 2010) dator helt krångel-kraschfri med lagomt stor skärm för en skumögd pensionär som mig!

i går var jag på h o l m ö n och hade en.....


trevlig arbetsdag tillsammans med det här trevliga gänget. Båtmuseets Vänner kanske vi kan kalla oss. Höst och vår finns en hel del att göra vid museet innan det är dags att avsluta respektive starta säsongen. Här sitter vi på en liten altan på baksidan och avslutningsfikar strax innan färjan till fastlandet återvänder.

Kommer du efter vindelälven och skall passer...


järnvägsbron vid Vännäsby,gäller följande:
Ta ur bottenpluggen!
Fäll masten!
Trampa vatten!!

På universitetssjukhuset i umeå....


har de en sån här apparat som jag fick prova i går. Först fick jag en plastmugg och en liter vatten att dricka upp inom 90 minuter och se låg jag i den här kanonen i fem minuter och sen var det klart! Resultatet får jag höra om nån vecka från husdoktorn här i Vännäs. Som pensionär har man uppenbarligen ständigt nya saker att vara med om.

Vid Lillforsen ett par mil uppefter vindelälven....


ser det ut så här just nu. Det är snösmältning i fjällen och vårflod till max i Vindelälven och visst ser den ut att sitta löst - den lilla holmen till vänster i bild? Säkert blir det problem om nån dag när den flutit ner till broarna nere i Vännäsby...

Rieck-Myllergården här i Vännäs serverar lunch och middag.....


7 dagar i veckan för den som anser sig ha råd. I går när det var iskallt regnväder hela dagen var May och jag dit och åt köttbullar och potatis sallad smör bröd och dryck för 32 kr/person. Det smakade jättebra och sen åkte vi på ögonshopping till Slöjdarnas Hus som ligger alldeles intill Vindelälven som just nu går överfull av vårfloden. Nog är det toppen att vara två och vara pensionär.....

35 04 05- har den här duktiga husmålaren.....


som personnumer. Det är May Öhgren på Kronvägen i Vännäs som passar på att måla sitt hus i det halvkyliga försommarvädret. Bloggmakarn är mäkta imponerad över vad spänstiga pensionärer det finns nu för tiden och önskar May fortsatt soligt och varmt målarväder.....

Åh vad ska nu det här föreställa..?


Pingstdagen i strålande sol var det konfirmation i Johanneskyrkan här i Vännäs. 8 Konfirmander och 175 åhörare i kyrkan. Där fick vi se och höra när konfirmanderna förklarade för oss innebörden av denna "Frälsarkrans"-här i jätteformat - men som i verkligheten man bär som ett armband på handleden och där varje "pärla" motsvarar olika tillstånd i en Kristen människas vardagsliv.

Pingstdagsmorgon 23 maj 2010. Klockan är strax efter 04.00...


och solen lyser på gaveln på Isbanegatan 19. Jag har nyss hängt upp fasadflaggan,druckit mitt morgonkaffe och står här och förundras över livet som pensionär. Sextioåtta fyller jag i december så 65 av dem bör jag ha minne av. Hem och familj har jag haft och nu är ungarna vuxna och har egna familjer och jag bor här i Vännäs och har fått en ny livskamrat efter 13 ensamma år. LOVAD VARE HERREN!

Pingstafton 22 maj 2010 här i Vännäs....


Började i strålande sol och tio plusgrader. Hoppas det håller i sig hela dagen. I går kväll när jag såg ut genom vardagsrumsfönstret såg jag mina grannar Christer Ellinor och Ingegerd sitta och småprata i det granna försommarvädret. Jag fick lov att ta denna bild till dagens bloggbild som ett fint bevis på hur trivsamt det är att bo här på Isbanegatan i Vännäs.

I dag får Dan och Britt på Cafè 5an.....


i Johanneskyrkan här i Vännäs utgöra Bloggbilden. Tisdag till torsdag 07:30 - 11:30 har Britt öppet med kaffe och hälsodryck smörgåsar och smarrigt fikabröd. Dessutom servar hon med fri telefon och två dagstidningar och det bästa av allt är den gemytliga samvaron med många glada skratt. Välkommen in en stund nån morgon när du har tid.

Kalasväder med sol och värme 7 dagar i sträck....


Har vi nu haft här i Vännäs sen i fredagseftermiddag förra veckan. På Kronvägen målar vi om huset och här är det alldeles i början när vi  skrapade och målade altanräcket. Nu - efter drygt tre 5 timmars arbetsdagar (vi är ju pensionärer...) har vi bara de båda gavlarna kvar på husets kortsidor. Hoppas vackervädret står sig några dagar till.

Hipp hipp hurraaaah!!!


Ropar bloggmakarn i dag för full hals för sitt yngsta barnbarn Hilma som just i dag fyller 365 dagar= ett helt år och på den här bilden prövar sina första tänder på en gammal mobiltelefon.
Hilma bor i Halmstad med storebror Elton mamma Sara och Pappa Magnus och grattas härmed på sin stora dag av morfar Gunnar och hans May i Vännäs långt uppe i Norrland.

Av årets 365 dagar....


är just de här första varma vårdagarna de allra bästa -  om jag får bestämma. I söndags var det just en sån ljuvligt varm dag när vi kunde sitta ute på altanen hos May på Krovägen och äta för första gången i år.

I välsignan och fröjd med Domsjö kyrkokör...


Var vi och lyssnade på i Bjurholms kyrka på söndagskväll. Inte särskilt stor kör men mycket duktiga sångare musiker och solister. 75 välklingande minuter fick vi uppleva i den strålande fina försommarkvällen. Tyvärr hade inte mer än ett trettiotal åhörare uppmärksammat det fina körbesöket.

Sista bilden från dagarna uppe vid Stefanosgården...


där vi varit några dagar från Cafè 5an i Vännäs. Här är det fredagens eftermiddagsfika vid 14-tiden när det plötsligt inom 30 minuter blev full sommarvärme strålande solsken och vindstilla. Då kunde vi inte göra annat än genast koka oss kaffe och flytta ut på altanen för en lååång skön kaffepaus.

Stefanosgården dag 3.....


Medan vi skurade och fejade i  de fyra evangelisterna bakade värdinnan Åsa dessa jättegoda kanelsnäckor till kvällsfikat. Minst 2000 bullar/år hade hon "producerat" under makens tid som präst runt om i världen.

Stefanosgården dag 2....


Livet fortsätter här på Stefanosgården i Gagnsmark på gränsen till Norrbotten. Vi har lagomt att göra hela dagen. Får utmärkt god mat och kaffepauser med jämna mellanrum och ibland - som här - tar vi oss en inproviserad fikastund mitt i jobbet. Här ser vi Åsa och Hans Degerman som är värdfolk och ägare till Stefanosgården. Här reklamerar Hans för mina hembakta havrerutor....

www.stefanosgarden.nu i Gagnsmark 40 km från Piteå......


kommer dagens Blogg ifrån. Vi är några  från Cafè 5an i Vännäs som besöker gården några dagar och hjälper till med div göromål inför säsongstarten 23 maj. "Bordets gemenskap" - som här - är en ofta återkommande verksasmhet på Stefanosgården.

Så här tjockt med flyg över europa är det....


varje dag när inte Island bjuder på vulkanaska. På mig verkar det som att det är säkrare at ta tåget.....

Hipp hipp hurraaaaah!


Vill jag i dag säga till mitt allra första barnbarn Christoffer som fyller 18. Christoffer är en jättetrevlig kille som bor med mamma och storasyster Josefin i Linköping. Hoppas du får en jättefin dag med många presenter Christoffer. Stor kram från Morfar i Vännäs

Pappa Jonas dottern Emma och mamma Helena i Solbacka-kyrkan


 i Umeå där det i går var konfirmation för Emma och hennes 6 kamrater. 30 föräldrar och anhöriga var vi väl ungefär som fick lyssna och delta i den fina Gudstjänsten. Sen bjöds vi på kyrkkaffe med 7 smarriga tårtor - en för varje Konfirmand -. Tack för att vi fick vara med!

Det är något som hänger och dinglar på...


storebror Elton och lillasyster Hilma hugger blixtsnabbt och storebror skrattar så han kiknar....

pengsjogarden.se


var det dags att vårstäda i går. May och jag hade Häbret på vår lott och det tog oss fem timmar. Kalasväder hela dagen gjorde att det gick utmärkt att ta ut alla sängkläder och ha fönster och dörrar öppn för en ordentlig genomvädring. Nu hoppas vi på många många dagar av samma kalasväder under sommaren. Välkommen att besöka: pengsjogarden .se

Äntligen har det blivit vår i Vännäs också...


och då är det dags att skrapa och skrapa gammal torkad flagnad färg och sen fram med stora breda penseln och snart - så länge finväre varar - så har vi målat om hela huset! Mays granne är glasmästare och av honom får vi låna den här utmärkta ställningen när t.o.m min längd inte riktigt vill räcka till. 

"Då kom där in på spåret ett snälltåg ifrån norr".....


stod det i en visa en gång och i går när jag besiktade min bil gled plötsligt den här fina gamla damen in " på spåret bakom mig". Plötsligt var min gamla bil en yngling vad levnadsåren beträffar. Våren 1962 fick jag mitt körkort och den här skönheten måste väl ha varit toppmodern vid den tiden.

Så var det dags igen att besikta Pärlan....


min kära gamla GOLF som hunnit bli 22år. Jag köpte den av förste ägaren 2006. Då hade han kört den 11200 mil på 18 år! Pedantskött och levt sitt liv på saltfria fjällvägar.Numera har jag den avställd sept -april. Klart den gick genom besiktningen utan anmärkning. Den är ju en PÄRLA!

"Den som slutat lära har slutat leva"....


lär nån vis kines ha sagt så jag la min laptop på magen och skruvade av botten....Smått smått och trångt och 4 Gig ramminne är ju mumma men det finns ju plats för 4 till enligt handboken så varför inte.....? Ha! det vore väl toppen att kunna fylla på minne när man börjar bli glömsk...?

Ur led är tiden.....


Det var mitten av juni 1956. Jag hade nyss slutat 7an i folkskolan var 14 år och tillsammans med 27 kamrater fick vi kvittera ut varsin piassavakvast och börja sopa trägolven i de jättelika massamagasinen i Husums Sulfatfabrik. Arbetslösa ungdomar var okända begrepp på den tiden. Tänk om de här trevliga små sopmaskinerna hade funnits då - va kul vi skulle ha haft för 3:50/timmen!

Tänk så lite man vet av vad som ligger framför...


Första Maj 2010 hade vi blåsigt och kallt typiskt inomhusväder. Trevlig lunch på Richmyller med goda vänner på förmiddag förbyttes i hjärtklappning och oroligt hjärta för May under eftermiddan och kvällen. 20:30 åkte vi in till akuten där hon genast fick den allra bästa vård.22:45 fick May åka upp på en avdelning där de ville behålla henne över natten och jag åkte hem i natten och tackade Gud för att vi haft 28 km till närmaste sjukhus och inte 250km som det var där jag bodde förr.

Från mitten av den i dag påbörjade månaden...


och fram till mitten av september vill jag gärna ha en fjädedel av den här temperaturen de flesta dagar...Det vore väl mumma som kompensation för den långa och snörika vintern. I dag på självaste Valbog har vi fyra plusgrader och regn här i Vännäs - idealväder för att sitta vid datorn och lära sig mera om Win 7.

RSS 2.0