månd-tisd-onsd-torsd......

denna vecka har Bloggmakarn haft denna ljuvliga lunchtemperatur....Högsommarvarm även norr om Dalälven!

Både Gunnar och May och 22 andra....

sångare från Vännäs olika körer övade sång i Johanneskyrkan i går kväll. På söndag 15.00 sjunger de på torget i Umeå. Välkommen att lyssna!

att vara glutenallergiker.....

är inte så tokigt ibland. Då mååååste man äta riktig mat och fika och detta är Bloggmakarns 11a-kaffe-altan-fika från i går....Finns det inte risk att man blir tjock med tiden.....?

altanräcket altangolvet lite klorofyll....

och Mays och min fot tätt bredvid varandra = gammal fin kärlek av bästa sort!

åtta kg vattenmelon under tian....

vad kan då kilopriset tänkas vara...?

Midsommaraftonsfrukost....

hos Bloggmakarn....Nog är han väl ett riktigt matvrak eller.?Glad fortsättning på den aningen blöta midsommarhelgen tillönskas alla Bloggläsare.

fortsättning / svar på........

gårdagens bloggfråga kommer här. Det är alltså rullar av gammal telefonledning som nu har tjänat ut. Ännu en epok i vårt land som är avslutad och som ingen saknar. Trevlig solintensiv midsommarhelg önskar Bloggmakarn!

tre mil väster om bjurholm....

fann Bloggmakarn denna "virvelstorm"....Nyskrynklad tjuga utlovas till den som gissar rätt...

starkt absolut orubbligt....

ser det här ut att kunna vara. Kan någon av Bloggmakarns läsare gissa vart man kan finna denna råstyrka?

margoth av rossön eller sm3lgn...

är en av sveriges 12000 duktiga raddioamatörer. I söndags var hon en av deltagarna vid årsmötet på Tåsjöberget med efterföljande "Bakluckeloppis" Som synes hade Margoth en hel del att erbjuda.Dessutom har Margot under många år varit svampkonsulent och lärt folk att inte äta ihjäl sig på giftig svamp.

helgen före midsommar...

är det alltid Marknad i Hoting. Så också i år.....

bloggmakarn var på loppis i går.....

och fann den här skylten vid en mängd burkar med skruv spik och annat smått. Tror jag ska tipsa Clas Ohlsson och andra Gubbdagis om en ny försäljningsmetod.....

bloggmakarn är några dagar i.....

Avaträsk hos sin syster och tvättar fönster. Mkt trevlig surr och fin syskongemenskap och se så fint hon arrangerar gardiner och grönt.En fin sommarlördag tillönskas alla bloggläsare från Avaträsk!

en alldeles nyskrynklad.......

tjuga till den av Bloggmakarns läsare som kan berätta lite om dagens bloggbild. Tala om vad du tror att den föreställer och varför.....

i går vart det stor jordgubbsfrossa...

på kronvägen med 1 L gubbar för 20 spänn! Stilen är ju olika. Somliga strör socker på gubbarna...andra doppar gubbar i socker...Njutningen blir nog likvärdig.

nu har slåttanna kommit till....

Vännäs och om några dagar är åkrarna fulla av "Dinosarusägg".När Bloggmakarn var barn började slåttern tidigast andra veckan i juli och åkrarna blev fulla av hässjor i olika längder.

fantastiskt....

Bloggmakarn hade ingen aning om att det någonsin skulle finnas ett slut på detta....Nu ska han läsa texten en gång till och tillämpa den på sig själv. Ha en fin dag!

på lugna gatan blev det.....

i går kväll stor dramatik. Plötsligt hördes sirener och så kom en stor stegbil och en tankvagn och en underhållsbil och slutligen räddningsledarens bil.... Vi som bor här tänkte att nu...nu...exploderar nog huset snart! Men ingen rök och ingen eld men killarna tjänade bra och fick en trevlig utryckningsövning.

pingstafton 11 juni 2011.....

hade vi riktigt "önske-Pingstaftonsväder" här i Vännäs,liksom hela veckan tidigare. Och i dag Pingstdagen strax efter 07:00 har vi +20 i skuggan strålande sol och en svag vind. Fortsatt glad Pingsthelg önskar Bloggmakarn.

dagens bildgåta är egentligen.......

inte någon bildgåta utan ett konstaterande att livet kan vara bäst ibland.Sommarvarmt +29 lagom vind skugga inga speciella aktiviteter en av pensionärslivets många fördelar. Glad Pingst!

till bloggmakarns fem barn.....

i södra delen av landet,där syrenerna blommade för en månad sen är dagens bloggbild avsedd. Nu har sommaren kommit till Vännäs också med blommande rönn och syren och sommarvärme varje dag.....

sommar är det när May högtrycker...

sin altan,termometern dag efter dag passerar +30 och Bloggmakarn nästan bränner sig när han tar årets första dopp i Pengsjön efter 4 stekheta timmar med målarpenseln på storstugans vägg.

ja men bilden ska vara suddig.....

och lite oskarp...Det beror naturligtvis på den ljuvliga sommarvärmen som just nu drabbar Vännäs. Bloggmakarna tycker det räcker med max en vecka av snö och kyla per år,men många veckor liknande vecka 22-23 2011.

nationaldagsmiddag....

efter en mil på cykel,2 timmar trevligt surr hos goda vänner smakade det bra med middag i solen när vi kom hem. Det är inte ofta det är nationaldag...ungefär lika ofta har vi risgröt till middag.

gabrielsberget strax söder om......

Nordmaling ,där kommer alla dessa halvor från gårdagens Bloggbild att placeras. Det rör sig alltså om en blivande Vindkraftspark som kommer att inehålla närmare 50 stora vindkraftverk.

stål och betong.......

drygt 30000kg per halva väger de här sakerna jag fann i går förmiddag. Är det någon av Bloggläsarna som vet vad de ska användas till?

en del samlar frimärken eller byxknappar......

om någon av Bloggmakarns läsare inte visste det så är Bloggmakarn djupt förälskad i alla former av fyrar. Här är Husums Fyr som finns just utanför det stora pappersbruket i Husum. Drygt hundra år är den gamla damen som fortfarande är i bruk.

festligt......

ibland händer det att Bloggmakarn får vara med på festligheter...I går kväll var en sån gång. Vi hade mycket trevligt. Fortsättning följer på lördag!

en rofylld bild men kan du.....

vad Foppatofflorna och Sekatören har gemensamt....

så har det hänt igen att...

jag kommit åkande på min 30 år gamla DBS och ställer in den i cykelstället vid Johanneskyrkan. Då flinar ett sånt här garnityr av kedjekransar med blanka kuggar mot mina normala svarta och oljiga... Men roligt är att se kvalite och nytänkande även om Bloggmakars DBS är 5000kr billigare.

RSS 2.0