Jamen hallå där.....här strax ovanför konsumparkeringen i Vännäs brukar det ju stå ett stort svart lok med tender...Vart har det tagit vägen? Har kommunen helt enkelt begravt det under all snön eller...?

Hilma av Halmstadkallar jag den här bilden för. Det är mitt sista barnbarn som bor i Halmstad med storebror Elton mamma Sara och Pappa Magnus. Hilma fyller sitt första år i slutet av maj och kramas här i förskott av morfar och May i Vännäs

Föreningen Umeå Radio Amatörerhade årsmöte i går kväll. 28 st var vi som hade mycket trivsamt med 90 minuter trivsamma förhandlingar och sen vidtogs något mycket viktigt vilket SM2JCG, Gunnar här demonstrerar.

Gräva ut May....fick jag bokstavligen göra i morse efter nattens snöoväder.Sen ringde hennes granne och ville bli "utgrävd". Hurra,hurra för 15 år gammal fungerande snöslung!

Inte en enda dag....sen Lucia har vi haft blidväder och takdropp här i Vännäs. I dag är det riktigt busväder med hårda vindbyar och snödrev. Här är jag på väg genom Mays kök för att dra igång snöslungan för dagens snöröjning.Sen fick jag havregrynsgröts-frukost i samma kök. Toppen att vara pensionär och vara två.

I dag vill jagsom uppmuntran skicka en hälsning från en snorig familj i Halmstad. Det är Elton och Hilma som är förkylda och jätteglada att pappa Magnus har tid att vara hemma hos dem ibland. Uppmuntran? " Titta morfar har oss med på sin blogg i dag"

Plåtrally- motortävlingarhar det varit detta veckoslut i Vännäs. Mycket trevligt, bra väder,mycket publik vid de olika delsträckorna och vi Radioamatörer har ansvarat för tidsrapporteringen som vanligt.

Får jag låna...låna slagborrmaskinen av dig frågade jag Christer vår jättetrevliga vaktmästare. "Markera vart du ska borra så kommer jag och borrar åt dig direkt" svarade Christer. Vännäs trevligaste vaktis!

Motortävlingar...har vi denna helg i Vännäs. Förare från hela landet med 90 startande. Radiosambandet står Radioamatörerna från FURA i Umeå för.

Sista kvällen med flickorna...Madde och Miriam vrååålfikade vi gammalt julduppa och spelade UNO som dårar......

Pröva på kväll...hade vi hos mig i går kväll när Madde och Mirjan var på besök. De ville gärna prova på att "prata" i radion och här är det Madde som är i QSO med Lars SM2GCR.

Ida Johansson i Gäddedefyller 88 i September. Förra veckan fick jag en inbjudan från henne på Facebook. Det kan man kalla pigga pensionärer tycker jag!

Madde och Miriamfrån Stockholm bor hos May på kronvägen några dagar. De har PRAO-vecka på Norrlandsoperan i Umeå.Väldigt trevligt att ha er här flickor!

Dan Hållanderheter min bror och i går blev han välkomnad som kapellvaktmästare i Åsens kapell av kyrkoherde Roland Ahlstrand som just nu är präst i Grundsunda församling Husum. Åsens kapell är ett av församlingens små kapell i byarna runt om i Grundsunda.

Det här är Sofia....min yngsta dotter som bor långt ner i Skåne. Den lilla Keruben som sitter i hennes knä heter Leo och är på besök hos Sofia och hennes Marcus som också tagit bilden. Kerub=änglavarelse,och visst är alla småungar änglavarelser som vi får ha som lån några år av vårt liv.

När en dragkedja går sönder....i mina kläder är det förnämligt att ha någon som både kan laga dragkedjor och har ett antal på lageratt ta av.

SM2JCG är jag....känd som bland mina radiokompisar.Har man mycket grejor på skrivbordet är det förnämligt att kunna plocka av fronten på radiostationen och sätta den på stativ - mera behövs inte!

Fothuset i mittsovrum ser ut så här numera. Ommöblerat igen och inte klart...div gulfärg på lådor och vitfärg på hurtsar behövs men som pensionär har man ju tid. Kan så att säga poa på i egen takt....

Knut-dagen 2010....var det äntligen dax att kasta ut julen hos mig. Samtidigt passade jag på att möblera om ganska oredentligt så efter 15 månader i Vännäs känns det som att jag flyttat in till en ny lägenhet igen.....

"Vart man sig i världen vänder...saknas alltid några tänder" skanderade pensionerade tandläkaren Stefan Karlsson för  RPG:s pensionärerna vid träffen i EFS-kyrkan i dag i Vännäs. Många år som tandläkare i Boliden förutom kortare uppdrag i flera afrikanska länder, Sydafrika och Israel gjorde att han hade mycket att berätta och visa bilder från.

Äntligen efter drygt en..... vecka med sträng kyla och två dygn med minus 30,har vi nu fått känning av mildare väder. I dag har vi strålande sol och bara 8 minusgrader. Efter promenaden blev det 11a-kaffe för två och sen kastade vi ut julen hemma hos May på Kronvägen. Toppen att vara pensionär och vara två.

Siv Olssonär en av Johanneskyrkans präster här i Vännäs. Hon är inte bara intressant att lyssna på. Hon är trevlig att vila ögonen på också under predikan för hon predikar med hela kroppen. Kroppsspråk kalls det visst. Välkommen till kyrkan nån söndag 11.00

Gunnar-dagen 2010hade vårljuset hunnit så här långt runt halv ett där jag satt och läste vid mitt skrivbord. Den stränga kylan vi haft i två dygn har mildrats och nu är det bara minus 15. Kanske blir det promenad i det härliga vårvintervädret i morgon söndag. Trevlig helg till alla "Bloggläsare" från Gunnar på Isbanegatan.

Mats Aggevall....min hyresvärd på Isbanegatan i Vännäs,är en rasande trevlig kille. Alltid glad och uppmuntrande och ingenting är omöjligt. Dessutom håller han oss hyresgäster med egen nyckel till bastun. Där brukar jag sitta 3x5 min i +140 graders värme en gång i veckan. Hälsosamt för pensionärer har jag hört och speciellt nu när vi har minus 30 i morgontemperatur här i Vännäs.

I gamla tider...när jag var barn kallades de här dagarna runt trettondagen för "trettondagsblia" D.v.s Blidvädret som ibland förekomma dagarna runt trettondagen. Men uppenbarligen står sig inga "gammelmärken" längre. Det här är morgontempen där jag bor på Isbanegatan  i Vännäs fredag 8 jan. 2010

Det händer inte ofta...att jag inser att man ska ge bort blommor ibland men i går glimmade det till när jag såg den här fina buketten på Coop Nära här i Vännäs.

Kyrkkaffet...trettondedagen i Johanneskyrkan serverades i år av församlingens kyrkoherdepar Gunnel och Mikael Brodin.Predikade gjorde Siv Olsson,en av församlingens fyra präster. 25 var vi som lyssnade fikade och trivdes med minus 20 grader och strålande solsken utanför dörren.

Den som blir glad för lite....får vara glad nästan jämnt! Jag var till Umeå i går och köpte mig mitt livs andra el-tandborste. Den första för 75 spänn som jag "övat" mig med i 3 månader var bara skräp. Svag och obetydliga rörelser på borsthuvudet. Den här är en "riktig" tandborste med "kombinerat borsthuvud för att skap 15000borsttag/min." enligt reklambladet här: www.consumer.philips.com . Så nu har jag nått nytt att vara glad åt!

Det är måndagsförmiddag.. fjärde dagen på det nya året ,klockan är 12:45 och vi sitter och myser med 11a-kaffet. Det är 18 grader kallt och blåser men alldeles klart och som synes kommer våren och ljuset tydligare för varje dag. I 50 år har jag med samma förundran och förtjusning talat om detta:"Nu ljusnar det...det blir ljusare för varje dag...så underbart att våren är på väg."

Den första av 2010 års... ljusa vårvinterkvällar har vi i Vännäs just nu. Klockan är 15:03 och himlen är gul-grå-vit där solen försvann för ungefär 30 minuter sen. Alldeles klart vindstilla och tolv grader kallt. Bilden? Ja den kallar jag för "Litet rymdskepp för 75 spänn". En klocka med gröna siffror rakt fram och röda siffror uppe i taket nattetid ovanför min säng.

Efter en kort...nyårsaftonsnatt passar det perfekt efter besöket i kyrkan för årets första gudstjänst,att slå sig ner framför tv:n med gott kaffe och fika. Nyårsdagens praktfulla konsert från Wien med många festklädda människor,mycket duktiga musiker och dansare och så denna överdådliga blomsterprakt. En perfekt mjukstart på det nya året.

2010 års allra första bloggbild...får lilla Hilma Hållander som bor i Halmstad,bidraga med. Det är Mormor Siv som hon fått sin fina klänning av vid besöket på julafton.Härifrån ett mycket snörikt Vännäs vill vi hälsa alla gamla och nya blogg-gluttare ett riktigt Gott Nytt År.

RSS 2.0