i dag spar vi olja här i vännäs när termometern visar...

drygt 24 minusgrader utanför rutan. Naturligtvis menar jag Myggolja som det var ganska länge sen vi behövde nu. Men om bara 7 månader är det dags igen.... Ha en bra dag!

Sista måndagsmorgon november 2010....

har vi 1032 mbar i tryck och bara tio minusgrader... I går uppe hos May hade jag anledning att ta dagens bloggbild och jag undrar om någon av mina kluriga läsare kan lista ut vad bilden vill berätta i...?

Drygt tjugo minusgrader är det i Vännäs....

första Advent 2010. Nu lyser det adventsstakar och stjärnor i alla fönster och Bloggmakarn har också plockat fram två ljusstakar och en julstjärna - man ska ju inte överdriva.......

fredagskväll - på spåret - skavlan......

blir dagens rubrik på bloggen. 18 minusgrader sista november-lördagsmorgonen i Vännäs 2010. Och i morgon är det första Advent! Bloggmakarna önskar alla läsare en trevlig helg!

föreningen umeå radio amatörer = FURA

gjorde i går kväll ett studiebesök på Umeå Flygplats.Mycket intressant för en teknikintresserad Radioamatör som har utrustning att lyssna på radiotrafiken mellan kontrolltorn och flygplan. Här är det en av flygledarna som blir utfrågad av de vetgiriga Radioamatörerna

Det här är Erik,en av våra gäster.....

på Cafè 5an. Han är en hejare på allt om teknik och hjälpte mig att få en "gammaldags" ringsignal till min mobil. Så jag köpte oss varsitt ex av senaste upplagan av teknikbibeln från Kjell & Company

Siv Olsson en av prästerna i Johanneskyrkan....

är en ofta återkommande besökar hos oss på Cafè 5an vilket är mycket uppskattat av våra gäster. Alla som besöker oss är givetvis lika välkommna och speciellt om de liksom prästen Siv tar sig tid att sitta en stund och fika med oss.

Stackars fattiga pensionärar....

som har det så knappt att de nästan får svälta.... Jo pytt heller! Det gäller i alla fall inte Bloggmakarn som lever synnerligen gott i ordets rätta bemärkelse. Dagens bild är gårdagens middag,risken för övervikt är uppenbar!

Näst sista november-måndags-morgonen 2010

..är det i dag med precis lagom temperatur ute som inne! Fullmånen lyser in genom sovrumsfönstret och om den här kylan står sig ser ni snart Bloggmakarn på skridskor på Umeälven på väg att julhandla i Umeå....

Dagens bloggbild kommer från halmstad....

där den här kvartetten bor. Det är mamma Sara som hade stor födelsedag i går,pappa Magnus och lilla Hilma med brorsan Elton. Pappa/Morfar/Svärfar glömde nästan bort dotterns födelsedag i går och vill gärna gratta en gång till med denna bild.

När det är mera dagar än pension kvar.....

i slutet av månade är det bra att Cafè 5an finns.Känner man sig sugen bjuds där smörgåsar och kaffe,denna vecka även våfflor och som här varm korv med bröd...Bloggmakarn har en fråga...vems är handen? Trevlig helg!

Cafè femmans många olika aktiviteter.....

Dagens Bloggbild kommer från i går morse på Cafè 5an. Där bjuder vi inte bara på värme och gemenskap smörgåsar och kaffe och en del annat... Dagens frågor är: Vems är handen som håller klippmaskienen och vem är det handen klipper till?

Bloggtorka inträffar ibland....

Då är det bra att det finns såna här små personligheter att låna. Hilma och Elton heter de här barnen som är två av mina fyra barnbarn... Men vad är det för en konstig lucka de sitter framför...?

sju Basar fem Tenorer 12 Altar och 13 Sopraner....

Var vi i går kväll på sångövning i Johanneskyrkan. 37 sångare är en bra storlek på en sångkör. Heter körledaren dessutom Britt-Mari Hörnqvist finns alla förutsättningar för att det blir mycket fin Advents och Julsånger veckorna fram till jul.

Flata-Tappen hette Blodgivarcentralen i Strömsund...


under några år. Där lämnade jag blodplasma en gång i månaden. Där låg kommunchefen,kyrkoherden och lokalvårdaren på rad och blev "tappade" under trevligt samspråk. Sen fick vi smörgås och kaffe och valfri gåva som tack för hjälpen. Trevliga minnen att som pensionär se tillbaka på.

Somliga har hyllorna fulla av äkta Mingporslin......


det har inte jag. Men behöver du en glasburk eller bättre begagnad plastdito så säg bara till :-)))

Två år drygt är det sen jag fick den här orkidèn


av min arbetsgivare när jag gick i pension. Nu är det lördagsmorgon och jag ska "dränka den" i diskbaljan igen. Mer behövs inte för att den ska bli så här fin. Trevlig söndag önskas alla mina Bloggläsare

Nu är det snart första advent och saffranstider.....


och då tänker jag baka en saffrans-långpanne-sockerkaka med stora goa bitar till mina vänner i Cafè 5an. Men det här är något annat som May bjöd mig på middag i torsdags. Jättegott att ha till frukost i går morse också. Ha en bra lördag!

Tio elva tolv är dagens datum....


men det hade du nog inte tänkt på..Ett så här speciellt datum tycker jag att vi ska tänka på våra stressade barnföräldrar och införa dessa skyltar och regler på ICA och Konsum här i Vännäs. Ha en bra dag önskar Bloggmakarn!

elva gånger sju rutor......


blir väl 77 st rutor..? Varje ruta motsvarar cirka 1000 handrörelser för den som virkar... och sen vad blir det här när det blir färdigt? Grytlappar till hela tjocka släkten plus en hoper barnbarn eller....?

Goda vänner ska man vara rädd om....


brukar man säga och i dag fyller Viviann i Avaträsk år igen! Vi har varit goda vänner i mer än 50 år så jag säger Hipp Hipp hurra och bjuder dig och din Eskil på förmiddagskaffe med hälsningar från May och mig i ett snöigt Vännäs.

Att stanna framför fruktdisken i livsmedelsaffärerna....


här i Vännäs är en upplevelse - ett sånt fantastiskt utbud!Den här är söt och god,en fröjd för gom och öga! Vet du vad den heter och ursprungsland kan du kräva mig på en skrynklad tju....om vi råkas på byn. Lägg också märke till kniven i bakgrunden. Den har minst 50 tjänsteår men är fortfarande i bruk.

sönd. e. alla helgons dag var det i går....


och då var det vår unge präst Mattias som predikade och ledde gudstjänsten. Som avslutning visade han att han var en hejare på trumpet också! Tack Mattias för en fin gudstjänst.

En usel bildkvalite det har du alldeles rätt i...


men Bloggen ska handla om den fina ljusgudstjänst vi hade i Johanneskyrkan i går kväll. 90 namn lästes upp på Vännäsbor som lämnat oss under åtret. Drygt 100 var vi i kyrkan och till nästa år kan man ju fundera över vilka av oss som då ska vara med som ett namn att minnas.

så är det allhelgonatid igen och ett helt....


år av våra liv har gått igen. Eller som det står i Sv.ps.188:1  "Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer".... Trevlig Allhelgona tillönskas alla bloggläsare.

Luffarbullar var svaret på gårdagens.....


kluriga fråga och tack så mycket för alla fyndiga svar! Dagens bild är från onsdagens efterrätt hos May där vi hade en liten informell "Pensionärsmiddagsbjudning". Jag undrar vad heter frukten May kramar över fruktsalladen?

idag bjuder vi våra gäster på cafè 5an....


på härlig varm soppa som vi fått av Diakon Yvonne. I förrgår plockade jag fram det här och bakade något som vi i dag ska äta tillsammans med soppan. Vad var det jag tillverkade? Ett ord 12 bokstäver börjar på L slutar på r.....

Nu är det dags att sätt in en annons....


på Blocket för nu behövs inte den här släpvagnen mera. Inte särsklit vacker är den men allt fungerar och den är fortfarande i bruk men behöver besiktas. Är det någon av Bloggläsarna som behöver en billig vardagssläpvagn så lägg ett bud,så snuvar vi Blocket på annonskostnaderna denna gång!

lyckan är att....


vinne en milijon eller att hitta en fyrklöver....brukar det ju stå ibland. I går upplevde jag den "lyckan" igen när jag ringde May och hon kände sig lite håglös och jag fick bjuda henne på 11a-kaffe med hembakt och vi fick surra en stund på tu man hand. Sen kändes livet genast lättare...

i fem veckor har min orkidè haft fem stora...


klockor och jag väntar att de ska falla av snart. Jo pytt hellre! Här kommer den med nya stora knoppar och tänker sig nog att blomma fram, till jul.

RSS 2.0