du som är gift/sambo med en radioamatör.....

och plötsligt saknar en eller flera plåtar när du ska baka...Har du kollat på taket av huset där du bor? En radioamatör kan vara brödlös men aldrig blir han rådlös!

efter vinterns sorkangrepp är vinbärsbusken sten...

-död,ja så ser det ut i alla fall. Men om ca 10 veckor bär den minst 50000 halvmogna rödvinbär av bästa sort.Alltså var det inget sorkangrepp!

detta är robin av vännäs.....

Han är en hejare på att cykla tvåhjuling! Jag vet inte om han kan åka på bakhjulet men här har han fått en rejäl bubbla på sitt däck som i nästa ögonblick exploderade med en häftig knall!

ja men halåååååååh.....

i den här familjen vill jag gärna vara barn...Tänk att ta hem kompisar till den här "kojan" på 3 meters höjd! Dra upp stegen och inte ens mamma och pappa kan nå dig...Fast råkar du glömma vart du är kanske du slår dig :-)))

åtskilliga vännäsbor är tacksam över den här......

personens kunskaper när det gäller att komma i tid till jobb och annat som kan vara "tidskrävande". Ser du vem som döljer sig under kepan?

"fem smutsiga små fingrar".....

står det väl i visan? Sandig men inte särskilt smutsig blev Eltons fingrar i går efter många sköna timmar nere vid havsstranden där det också fanns fina snäckor att plocka.

påskafton 23 april 2011 i vännäs.....

kommer vi att minnas länge. Vindstilla,strålande sol hela dagen och så här långt hade häggen hunnit i sin knoppning.

Pensionärsfrukost av bästa sort.......

=Två skivor kork med ost och medvurst. Fil med hälsoflingor och vindruvor. och så två bitar smågodis:Furix 20mg. God fortsättning på Påsken!

FURA-Amatörerna var på studiebesök......

i torsdags och på väg till fikarummet fann vi den här. Prima hembygge! Kan du som Bloggläsare se vad det här hemsnickeriet kommer att bli när det blir klart?

i gäddede i strömsunds kommun uppe vid.....

Norska gränsen händer detta varje år. Påskkärringarna på väg till Blåkulla är så ivriga att komma iväg och så krockar de med närmaste lyktstolpe....Hoppas doktor Hummel kan hjälpa dem igång igen.....

till öb i umeå var cafe 5:an på besök.....

i går och hade väldigt trevligt. Eftersom det snart är påsk passade vi på att ladda upp med påskgodis. 4,1 kg à 40kr/kg! Så nu har vi godis fram till midsommar :-)))

påskveckan eller stilla veckan....

är vi inne i nu och då är det Passionsandakter varje kväll i Johanneskyrkan här i Vännäs. Då läses ett stycke ur Jesus lidandets historia, en kort betraktelse och så sjunger vi nån av påskens fina psalmer. I går kväll slutade vi med den här.

den här- Mc:n alltså- har stått i Mays.....

garage hela vintern och fått lite "make over". I går var det dags för första provturen som blev så lyckad att Mc:n fick ny garageplats i Holmsund.

det här är may och selma två av vännäs.......

trevliga pensionärer som varit med och byggt upp det Vännäs vi har i dag. Selma som lärare och May inom sjukvården. Och så är det för de flesta Vännäsbor,förr eller senare blir de pensionärer precis som May och Selma.

coop konsum här i vännäs liksom Ica.....

är de två stora livsmedelsaffärerna som vi Vännäsbor har tillgång till. I går skyltade konsum så här inbjudande och man blir ju glad och köpsugen när man ser så ambitiös skyltning.

"välkänd vännäsbo" med stort engagemang.....

för sina medmänniskor skulle man väl kunna säga om ägaren av denna tjusiga fotbeklädnad. Gissar du rätt kan du kräva mig på en guldtia när vi råkas....

på cafè femman har vi kalas ibland.födelsedagskalas....

I går var det dags igen när Bernt fyllde år och Inga gjort en tårta och vi sjöng och hurrade, tårtfikade och hade väldigt trevligt.

i efs-kyrkan här i vännäs var det missions-auktion

i lördags. Nästan 16000kr till missionen blev resultatet. En liten del av resultatet stod det här kuddfodralet för som jag fick av May.

knappologi eller vad det nu kallas för....

fullt med gula knappar var det i alla fall i går efter Bjurholmsvägen där jag har min cykelrunda. För tio dagar sen fanns här inte en enda knapp. Kan det vara våren?

"Ett kirurgiskt ingrepp"kallade dottern Maria.....

det här för när mamma May glömt lägga in äppelmos i tårtan. Maria lyfte på locket och sen var det hur enkelt som helst...

Hemlagad köttsoppa för 12 personer....

hade vi på kronvägen i går. När jag skivade purjolök skojade jag med May och sa:"Blir löken röd har jag skurit av mig fingertoppen" Svaret kom blixtsnabbt:"Gör inget det ska ju bli köttsoppa"! Toppen att vara pensionär och vara två.....

jag har en gammal dbs-cykel minst 20 år gammal....

som jag köpte av en änka i Spännviken för snart tio år sen. Den funkar alldeles utmärkt och när jag nästa gång köper däck till den vill jag ha såna här däck med inbyggd reflex i själva däckssidan - häftigt alltså!

med digitalkameran på stativ och ......

självutlösare klarar till och med Bloggmakarn av att ta skarpa bilder. Det var alltså dax att baka sig lite glutenfritt fikabröd igen i går......

slutet av september varje år....

brukar jag ställa av min gamla GOLF-88. Den får sova vintersömn i carporten tills min längtan efter den blir för stor. I går var det dags för första provstarten sen 27 sept 2010. Som synes funkar den gamla damen fortfarande....

när Orkiden blir för tung i huvudet och hotar...

krypa ur sin kruka är det bra att kunna hänga på tung fakta som motvikt...

"du får inget kyrkkaffe i dag"...

sa May när hon ringde strax före gudstjänsten i söndags."Vi är bjudna på lunch klockan 13.00" Och där blev det som synes både lunch och kaffe med Toscapäron glass och grädde! Att vara pensionär alltså......

vi blev bjudna på lunch i går efter besöket i kyrkan........

när vi skulle köpa en liten blomma till värdinnan fann vi denna bedårande blomma till ett par unga blomköpande föräldrar som höll med om att de hade världens finaste blomma i kundvagnen.....

bloggmakarns syster som bor i......

Dorotea hämtade vi vid flyget i Umeå i går förmiddag. Först blev det smarrigt fika med surr på Isbanegatan och sen middag på Kronvägen,ytterfläskfile med ris och grönsaker,kaffe och glass.16:40 vinkade vi av henne vid "63an" Dubbeldäckaren mot Dorotea - Östersund. Tack syrran för 5 trevliga lördagstimmar!

isbanegatan - västerås - kronvägen.............

och Isbanegatan igen = 8 km, är Bloggmakarnas cykelrunda sommartid. I onsdags körde jag första gången i strålande sol och torra vägar men aningen kyligt som synes....

konsum här i vännäs ska då alltid vara........

värst - när inte ICA är det! Nu finns dessa jätteäpplen att köpa där. 31 cm runt magen är äpplan och inte ens tre st får du i din påse om du köper ett kilo,men gooooa är dom..........

RSS 2.0