Undras just vad som....

är på gång här?

Fullriggare-frågan från.....

i går kan man nog svara så här på: Segelantalet beror väl på antalet master. Den här har fyra men det finns ännu större fartyg med flera master -och segel....

Bloggmakarn är inte bara fyrtokig.....

utan gillar båtar också..apropå båtar vet du hur många segel en fullriggare bär?

detta är "sessan av envägen".....

Som gästade oss när vi åt första Advents frukost i dag. Sessan är en mycket kelen och empatiska dam som ofta tittar in via altandörren så fort hon anar att vi är hemma.

nu jär he snart Adventsfint.....

hos Bloggmakarn också. Känns lite konstigt med absolut barmark och +6 när man plockar fram Adventsstjärnan och ljus... Ha en fin försat Advent alla Bloggläsare!

25 år gammal trasig klockradio.....

ett plastlock från förra julens rödbetssallad lite smältlim och vips så har man en perfekt stationsklocka till sin Amatörradiostation.....

så blev det då första Adven.....

även på Cafè femman detta år. Oche eftersom vi har öppet bara tisd-torsd så passade vi på att tända första Adventsljuset i dag. Trevlig första Advent tillönskas alla Bloggläsare från Cafè femman.

inga var det som var huvudansvarig.....

på Cafè femman i dag och som de flesta flickor i hennes ålder så satt hon inte bara och småpratade...Nejdå hela tiden var hon igång och titta bara vad hon har på G! Kanske blir det ny bloggbild när den är klar....

söndagsmiddag för finsmakare......

Tycker i alla fall Bloggmakarna som just fått tag i närodlade Mandelpären och sen till dem få steka sig ett antal skivor Falukorv det är verkligen både helgdags och vardagsmums.....

en upplevelse bloggmakarn aldrig....

gjort förr...nämligen att kunna hämta julgranar utan att pulsa i snö och kyla. Två plusgrader,strålande solsken och barmark gjorde det lätt som en plätt att hämta årets julgranar!

i dag är det domsöndag.......

Om du tänder ett sex timmars värmeljus och tänker dig att för varje timme ljuset brinner har 15 år av ditt liv passerat....När du var 15 låg det mesta framför dig...när du blir 90 har du hela evigheten framför dig,dock inte här i tiden......

En äkta Västerbottenskatt......

kan man nog kalla "Måns av Stärkesmark" som den här stiliga killen heter. Mycket kelen och alldeles omöjlig att få att stå stilla - därav oskärpan.... "Sofia av Malmö" du som har minst 4 katter,hur bär du dig åt för att ta skarpa bilder av dina katter?

cafè femman torsdags förmiddag.....

Vi bakade fyra stora pizzor med god hjälp av vår gäster. Det blev jättegott och jättemycket och inget blev kvar! Här är det Bloggmakarn som kommer med Pizza nummer fyra just tagen ur ugnen.

ja men halåååååh...!

alla Vännäsbor med omnejd. Har ni upptäckt den nya stora kompassrosen vi har fått hit till Vännäs? Vart hittar man den här?

400 biljetter sålda på 2 veckor....

och i går kväll kom förfrågan om kören kunde tänka sig att dubblera framträdandet samma kväll....19.00 och 21:30....Då är det livat att efter 50 år fortfarande få vara aktiv körsångare!

men vad är nu detta....?

Jo en maskinupptagen björkstubbe 50 cm tvärs över. Att ta upp den med grävmaskin är lätt som en plätt. Men för 50-70 år sen var det stubbrytare och muskelkraft som gällde - och gott om tid!

offentlig lokal i Vännäs.....

där man återfinner denna avancerade utrustning. Vart är bilden tagen?

Från Bloggmakarns äldsta dotter.......

kom denna bild under veckan...kanske tänkt som en Farsdagspresent till hennes gamla pappa långt uppe i Norrland.....

Ännu en kalaspingla med pingla.....

i örat,dessutom alldeles nyinköpt hos äkta guldsmed.Är det samma öra och ny pingla eller är både pinglan och örat utbytt?

vet du vad man gör när man "P ä r l a r "?

Bloggmakarn tyckte att det lät som något man gräver efter för att ha till sillen och falukorven....Men dottern Sofia tillverkar såna här fina halsband och då kallas det att man "p ä r l a r".

dagens stora djupa sanning....

ber Bloggmakarn att få leverera i dag i form av denna bild som lånats från FB. Jag kopierade den och visade våra gäster på Cafe femman där de flesta har högst personlig erfarenhet av sanningen i dessa ord och instämde till 100%.

"normalt" skulle här vara ........

20 cm snö och tio minusgrader...Men Vännäs i går bjöd på tio plusgrader, barmark och garanterad isfri cykelväg...Ovanligt att kunna cykla i november......

årets sista cykelrunda via västerås.....

kanske Bloggmakarn tog sig i dag.+10 och "ljusmulet" har vi i Vännäs i dag.Vintern får gärna vänta en månad till.....

ja,vad var det nu det kallades...

företaget eller varumärket som sålde dessa praktiska hushållsredskap? Här drar man i den gröna bygeln och vips kommer rödbetorna upp ur spadet... Men vad hetter varumärket..? Något med höns eller?

Bloggmakarns dotter Sofia har fyra katter....

Här är en av dem,"Bullen" i full action med att fånga en skogsmus...Snacka om 100%-ig koncentration... Hur det gick för musen? Kolla på: www.fiaspixlar.

minst etthundra stycken Glutenfria......

havreflarn blev det i dag hos Bloggmakarn. Sen köper man nötkräm och lägger mellan...eller han nån något förslag på annat man kan ha mellan flarnen?

på cafè femman har vi fina flickor....

Med fina pinglor i sina öron. Oskrynklad tjuga utlovas till den som kan gissa vem som äger örat som pinglan sitter i...

dagens bloggbild är en klurig fråga - igen!

Vad föreställer bilden och om du vet det kanske du också vet vart Bloggmakarn har hämtat bilden.....?

det är onsdagsförmiddag strax före.....

tolv. May och jag fikar och sitter och ser repris av söndagens TV-gudstjänst...kan man tänka sig något bättre liv som pensionär...?

gårdagens bloggbild från dragonskolan.....

visar en del av de symboler som skolans gravt handikappade elever använder vid undervisningen. Med en laserpekare fäst vid glasögonbågen kan de visa vad de menar.

RSS 2.0