Nu har det hänt igen!!

Någon äter upp Bloggmakarns egentillverkade Glutenfria havreflarn och i går eftermiddag var det dags att baka nya. Jätteenkelt med nio klickar på varje plåt...Efter drygt en timme och tio plåtar är Bloggmakarn åter förmögen på Havreflarn. Gott nytt Bloggår!

Det finns en "specialaffär".........

här i Vännäs där man till mycket förmånliga priser kan köpa så här vackra saker och massor av andra saker också. Vad är det för en "specialaffär" Bloggmakarn tänker på?

Javisst,jag håller med dig.....

Bilden är suddig och oskarp och en "riktig" fotograf skulle aldrig drömma om att visa den... Men nu är det inte bildkvaliten det är fråga om utan vad bilden föreställer? Och då ska det vara oskärpa och suddighet för att göra frågan svårare.

Åh,vad är det för speciellt med denna bild?

Jo föremålen vi ser är mycket gamla..... knivarna med ställ har varit med åtskilliga decennier liksom fruktskålen i bakgrunden. Och händerna som skalar clemmentinen har också varit med många år......

Jul och mellandagar....

ger ju möjligheter till trevliga besök - om man som Bloggmakarn är statsanställd sen tre år tillbaka! Numera har samlingen i fönstret utökats med denna aningen metalliska figur som kom sent på julaftonskvällen. Vad ska man kalla en sådan gynnare för?

Årets julklapp för Bloggmakarn.....

blev ingen färdig matkorg från nån livsmedelsaffär. Nej.de här biljetterna till en kommande föreställning på Norrlandsoperan smakar minst lika bra.....

Detta är Enar i Vännäs,världens....

bästa granne som dessutom är kunnig i det mesta. I fredags kom han och ville "se på den gamla damen" = vår krånglande snöslunga. Vips hade han hittat felet och genast åtgärdat det! Sådan är Enar! Tack för hjälpen Enar.

Allra viktigaste och bästa.....

Julafton är den vi får duka upp på Cafè femman här i Vännäs. Så även i år och affärer och enskilda hade ställt upp med många gåvor och det blev en jättefin julafton för våra utslagna Vänner. Tusen tack alla som hjälpt till på ett eller annat sätt!

Tjugotredje december 2010....

Var det minus 29 grader kallt utomhus när vi klädde julgranen. I år samma dag är det tre plusgrader och regnar...Något är det som är i olag ute i naturen eller...?

På Cafè femman har vi öppet på julafton....

med julmat av bästa och alla sorter,fika och mysig gemenskap och innan våra gäster går hem får de också med sig en julklapp som räcker hela året! Välkommen du också för ett besök mitt i julbrådskan.

Datorkraft av annat slag......

köper du symaskinen för närmare fyratusen får du ett strykjärn på köpet...Symaskinen innehåller alldeles säkert nån form av datorkraft,men strykjärnet? Finns det något område i vår värld som inte är beroende av datorer?

Så här runt jul kan det vara gott....

med en fikapaus mitt i julstöket. Jag undrar om nån av mina Bloggläsare vet vart det här fiket finns? Det är ganska nyöppnat....

"Kattskalle",kallade hon sin lilla bil...

min arbetskompis för många år sen. Det här är en kattskalle av annat slag. Det är "Sessan av envägen" som hälsade på oss i går när vi drack 11a-kaffe.....

Åh Bloggmakarn som alltid....

trott att det är båtar som kantrar...men det kanske var någon form av vattenplaning?

Javisst! Det var Bloggmakarns nya bärbara telefon.....

som fanns i paketet från MediaMarkt. Genom att vara med här: www.gfk.com/se har Bloggmakarn i flera år nu fått helt gratis, Digitalkamera,trådlös mus och tangentbord och nu senast telefonen... Kolla adressen och gå med du också!

Ungefär en gång vartannat år......

kommer det hårt paket till Bloggmakarn. Paketet kommer från Media Markt och är alldeles gratis! Finns det någon av Bloggläsarna som har en susning om vad det kan vara i paketen...?

En fantastisk upplevelse...

att efter mer än femtio år som körsångare åter få sjunga denna härliga julsång! Minst 40 av de 50 åren har denna sång varit paradnumret vid julottor och julkonserter. Och i kväll i Johanneskyrkan här i Vännäs är vi en stor kör och mansrösterna sjunger solistens parti: O,Helga natt...det blir säkert maffigt!

"Ni ska låta som syntar allihopa".....

sa Johanneskörens körledare till kören vid torsdagens generalrep. Så vill du ha en körupplevelse utöver det vanliga så välkommen att lyssna på lördag klockan 19.00

Nu är den klar, Ingas mobil......

som jag hade med den 23nov. Nu har hon virkat alla gubbarna och pepparkakorna och allt annt klart. Så fint det blev! Mobilen kommer på auktion i Pengsjö EFS under julen. Åk dit och lägg ett bud!

Som pensionär gör du alltid vad du själv.....

vill och bestämmer...Vill du köpa dig några kilo godis och fylla en långpanna så varsågod. Som bonus får du förmodligen både magknip och behov att gå till tandläkaren......

Den här trevliga unga läkaren....

träffade Bloggmakarn i går på NUS. Han fick låna den lilla apparaten hon håller i handen,att ha hemma under en månad och ta EKG på sig själv och skicka per mobil-telefon-frekvens helt automatiskt tillbaka till NUS, teknikens under.......

Glutenfria jättegoa Havreflarn.....

av allra bästa sort var det frågan om här. Kan du giss hur många det blev lovar jag en nyskrynklad tjuga...

I morgon är det måndag igen.....

och de flesta ska iväg till jobb eller skola eller andra "Måste"-aktiviteter. Pensionären på Isbanegatan som skriver denna blogg,dricker ur sitt 11a-kaffe och övergår till stillsam tidningsläsning..... Toppen att vara pensionär!

Från ingen snö alls till....

full vinter på några timmar! Ja så har vi det här i Vännäs där vi har haft oavbrutet snöfall i mer än 18 timmar. Kalasvinter har vi fått inte minst för snöröjarna med sina stora dyrbara maskiner som varit arbetslösa långt in i december. Men nu,nu är ordningen återställd!

Nej,nu slutar jag äta clemmentiner!

Man känner sig ju som en kanibal

Ja,visst var det urmakarens verktyg.....

vi såg i gårdagens bloggbild och här är det Vännäs mesta urmakare som förklarar för Bloggmakarns bror hur han ska sköta farfars gamla väggklocka....

i dag handlar det om ett hantverk......

Vem använder sådana verktyg? Skomakare...Krukmakare...Bloggmakare...elller?

nu har dom varit i Vännäs också...

Robert Wells och Sofia Källgren otroligt,skickliga artister och att få vara med och sjunga och kyrkan absolut knökafulll...det var en verklig festkväll!

middagsbjudning hos Mays barn och.....

barnbarn var Bloggmakarn på i lördags. mycket trevligt och som synes var det ett bra kalas med alla tillbehör....

"bättre brödlös än rådlös"....

sa Bloggmakarn och hällde Perkulatorkaffe i spolvattenbehållaren....

i bibeln står det:"tänk på vilodagen....

så att du helgar den". Det har vi verkligen gjort i dag. Andliga sånger 06:15,TV-gudstjänst från St Klara i Sthlm och sen ett besök i Johanneskyrkan innan vi landade hos mig och intog andra-Advents-kaffe på tu man hand. Återstår inbjudan till julbord i Umeå 17.00. Pensionärsliv när det är som....

ja,vad ska man kalla en sån här......

bild...."pensinärslivet när det är som bäst",kanske..... trevlig helg tillönskas av Bloggmakarn!

javisst är det ett päron....

uppe i högra hörnet av bilden,men frukten mitt i bilden vad kallas den för...? Tyvärr utlovas ingen tjuga så här nära jul :-))

vännäs sista dagen i november.......

Plus 6 regn och blåst solsken och regnbåge - allt på samma gång!!

Jaaaa,visst blev det fina....

"påsar" att ha besticken i. "Servettvikning i den högre skolan" som någon gissade i går....

RSS 2.0