Hilma av Halmstad= Livsnjutare

Bloggmakarns fjärde barnbar har nyss fyllt 2 år men verkar redan ha utvalt den goda delen av sitt unga liv och lärt sig att njuta av tillvaron så fort tillfälle gives

winglets var svaret på...

gårdagens bloggfråga. Det är alltså den sista uppåtvikta delen på en flygplansvinge. Ser smått ut på avstånd men är i själva verket 180 cm så det blir ett bra sjok plåt som hjälper till att lyfta planet.

att böja upp vingspetsarna...

så här ger inte bara ett elegant utseende. Det minskar dessutom bränsleförbrukningen och ökar vingens lyftkraft.Att forma vingspetsarna så har ett speciellt namn. Någon av mina beresta bloggläsare som vet det?

normalt får man ju inte.....

använda mobilen under en flygning med SAS... Men om du under flygningen ser den här vyn har du troligen ramlat ur. Då får du använda mobilen!

förtorkad livlös stendöd.......

såg rödvinbärsbusken ut att vara för 6 veckor sen. Men nu efter några veckor med sol och värme bär den åter tusentals blommor. Den ger oss nog 30L rödvinbär i år också.

31 04 14 är födelsedatan på....

den noggranne och ivrige målaren av Pengsjögården. Han har många gånger under sitt långa liv haft anledning att gå ner på knä och även med penseln i hand kan det vara befogat att böja knä ibland. Vem är han?

may och jag skulle grundmåla....

altanen på Pengsjögården i går. Gång på gång försökte vi plasta in rutor och dörrar och så fort vi tog i penseln small det till i stormbyarna och inplastningen försvann på ett ögonblick...Vi slutade plasta in och använde mindre färg på penseln i stället!

om man bär en sån här om halsen.....

har man större förutsättning för att ta bra bilder då än Bloggmakarn med sin mobilkamera...? Kanske tar man bättre bilder men visst är det enklare för Bloggmakarn att ringa från sin kamera...

stort födelsedagskalas i Grubbe i går.....

och där hittade Bloggmakarn dessa Alu-profiler på en släpvagn...Vad använder man dessa till och i vilket samanhang? Kan någon av bloggläsarna ge ett vettigt svar?

i dag söndag 22 maj - 09.00 - 13.00

deltar Bloggmakarn i Portabeltesten,en tävling för radioamatörer att kunna nå andra radioamatörer som också har flyttat ut i naturen med sin radiostation. Bloggmakarn sitter vid umeälven nedanför HC här i Vännäs

Orsaken varför bloggmakarna ännu 16.00.....

lördagseftermiddag inte kommit med nån ny Bloggbild är följande: Redan 09.00 hämtade vi 1 kubikmeter torr ved och fraktade till Pengsjögården. Därpå följde 5h rödfärgning av storstugan tillsammans med många andra lördagslediga trossyskon:"Mången man gör ett lätt arbete"

"billigt och bra"...

är ett påstående som oftast inte stämmer med verkligheten vilket dagens bloggbild bekräftar....

detta är Hans Viking som för 45 min sen.......

landade på Ängelholms flygplats med resenärer från Stockholm/Arlanda...Om 55 min ska han vara uppe på Arlanda på nytt och drygt 45 min senare åter vara på väg söderut mot Ängelholms flygplats...en av SAS "Inrikespendlare" skulle man kanske kunna kalla honom...

ständigt lika aktuell....

sanning som tål att upprepas och påminnas om...

nypären från pyramidland......

vem törs äta sånt? Njaaaeh Bloggmakarn tror nog han väntar tills i slutet av juli på pären från vårt eget land via COOP eller ICA....

giv mig ett bud.....

på underlaget och de tre detaljerna som står ovanpå....

detta är hilma av halmstad.....

som i går den 14 maj 2011 fyllde 24 månader. Hon hade ett häftigt kalas med kompisar,kusiner mostrar morbröder farfar och farmor liksom morfar och mormor och en massa andra trevliga människor som alla hade med en present till henne och storebror Elton.Hilma hälsar och tackar för uppvaktningen och till alla jämnåriga kompisar i hela världen!

Men visst är de lite trista........

dagens högteknologiska digitaliserade helautomatiskt opålitliga väckarklockor...mot att ha en sån här fin sträng gammal dam på nattygsbordet? "Nu ska du upp punkt och slut!!"

För några dagar sen var Bloggmakarn här......

och tycker dett var en fyndig reklamsnutt.Vad är det för en Gås det talas om i reklamsnutten?

tidig onsdagsmorgons-frukost........

på Kronvägen..Men vad är det May tänker bjuda Bloggmakarn till frukost...Makaroner med Bredgott och riskakor eller...?

wow! den här skulle jag gärna ha i min gamla.......

GOLF....Äkta V-åtta, tusen hästar minst och närmare 30kr milen bara i bensinkostnad...njaaaeh,jag tror jag fortsätter köra med mina 98hkr i min gamla GOLF.

27 sept i fjol.....

ställde jag av den här "gamla damen"... I går var det dags att ställa på den igen. Med sönderbrutet tanklocks-lås var det inte så konstigt att jag fick bensinstopp och behövde bogseras nån km till närmaste mack.....Tack snälla bensintjuvar att ni inte förstörde mer än tanklocket!

hit har väl många vännäsbor varit nån gång......

men inte många av dem vet om att Brånsjön har ett annat namn - utöver världen:SMFF82 heter den och om några veckor ska Bloggmakarn göra den "känd över hela världen" via sin radiostation.

mycket hemligt och lite oskarpt.....

och vad kan han nu ha hittat på den där Bloggmakarn..? Varför har han lindat sladden på en sån där pinne bakom radion...hör han mer och bättre då eller.....?

om du besiktat bilen och fått dig en tvåa.....

är det en fördel att ha en stor penna när du ska förhandla om priset för reparationen med verkstan....

sopbil eller sopcykel det kan kvitta.....

Huvudsaken är att du sorterar dina sopor...

juni 1956 när bloggmakarn var 14 år.....

och nyss hade slutat sjuårig folkskola,fick han med 28 andra killar hämta ut varsin piasavakvast vid Husums Sulfatfabrik. Vi skulle sopa trägolven i de jättestora massamagasinen. Tänk så kul vi hade haft om vi fått såna här motordrivna kvastar i stället...

the game is over.....


om du gillar sovmorgnar och har en dator......

kan du lungt sova vidare.När du vaknar kan du söka på: sr.se/andliga sånger, och få fram detta program som oftast är värt att lyssna på. Programmet från första maj ber Bloggmakarn att få rekommendera

dunderförkyld hela helgen.....

har bloggmakarn varit och tillbringat största delen av tiden här. Dvs vid köksbordet radion och datorn. Just nu lyssnar vi radioamatörer efter kompisar som är ute och åker i sveriges drygt 3000 naturreservat.

detta är elton av halmstad som för några.....

veckor sen var nere vid havsstranden och fann denna stora och hemska Dinosuar. Elton är 4 år och just nu är det Dinosuarer som upptar det mesta av hans tid.Bloggmakarn är Morfar till den lille Dinosuarjägaren.

RSS 2.0