Alldeles gratis fick jag den här....


flaskan när jag köpte prylen framför flaskan.Dagens kluriga frågor är: Vart fick jag flaskan? Vad är det för en pryl jag köpt?

alldeles gratis fick jag den här flaskan....


när jag köpte prylen som ligger framför flaskan. Dagens kluriga frågor blir: Vart fick jag flaskan? Vad är det för en pryl jag köpt?

alldeles gratis fick jag den här flaskan....


 när jag köpte prylen som ligger framför. Dagens kluriga frågor är: Vart fick jag flaskan? Vad är det för en pryl jag köpt?

jag tänker bjuda dig på efterrätt i dag,sa May...


och fortsatte:om du går ut och plockar in 2dl röda vinbär. Så jag gjorde det och sen blev det skinkstek och mandelpotatis med grönpepparsås. Maränger grädde och röda vinbär till efterrätt. Det var väl en bra söndagsmiddag? 

Fördelen med att bo i Vännäs och inte i Gäddede är....


att det är nära till Umeå och många trevliga fikaställen. Är man dessutom som Bloggmakaren pensionär är det fint att kunna hitta ett fik med gott billigt fika.....

en enda rödvinbärsbuske har May på sin tomt....


och i fjol gav den drygt 33 liter bär. I går försökte vi "plundra" den igen men regnet jagade in oss efter bara nån timme. Men i dag blir det nog sol och då.....

I går när det regnade och blåste isvindar...


här i Vännäs blev jag fikasugen och gjorde kokkostoppar som jag doppade i Mintkrokant. En hel massa blev det. Nån som vill dricka 11a-kaffe hos mig?

Ibland händer det att jag...


äter middag hemma på Isbanegatan. Då blr det enkelt och rakt av utan krusiduller. Som här med nykokt potatis kokta morötter och sillbitar. Och naturligtvis ett glas 3% mjölk......

110 km/h strax söder om Fredrika....


kallar jag den här bilden...Den är från i söndagseftermiddag när vi var på väg hem från Dorotea. Om några veckor blir det 130 mil i bilen igen och då är det bra med två som kan sitta bakom ratten

ibland lyxar vi till det när det gäller kyrkkaffet...


som i söndags när vi varit på 90-årshögtid i Filadelfia i Dorotea. Vi hade nästan 25 mil i bilen framför oss och beslöt att Görans konditori skulle få stå för kyrkkaffet. Att vara pensionär och vara två är en fest!

Mer än 500 km i bilen....


blev det den här helgen också - men ingen Bloggbild för i går! - Här var det en jätte som var på besök samtidigt med nån från småfolket...Någon av mina Bloggläsare var också med vid det besöket.....

förra söndan var det ju kalasväder....


med strålande sol och varmt. May och jag var ute och rörde på oss och kom bl.a  hit. Jag undrar om du vet vart vi var och vad är det för konstig garntub i jätteformat may står intill? Bonuspoäng blir det om du vet vad den här grejen används till.

stor star-konferens på varenda högspännings....


stolpe inför långflygningen söderut,såg vi i Halmstad för 2 veckor sen. I blåbärsskogen härhemma i början av veckan varken såg eller hörde vi en enda fågel. Fullständig total tystnad.....Så något är uppenbarligen i olag ute i naturen.

om tio dagar är det dags....


att inviga Bottniabanan där tåg av den här typen kommar att sköta trafiken. Dagens bloggfrågor är: Vad heter denna typ av tåg? Hur fort kommer de (teoretiskt) att köra efter Bottniabanan? Har du fått tag i fribiljett?

Nu är vi igång igen.....


i Café 5an i bottenvåningen av Johanneskyrkan. Tisd - torsd 07:30 11:30 är du välkommen att dela gemenskapen med oss. Gott fika smörgåsar kaffe och te bjuder vi på och en trivsam vänlig samvaro med många glada skratt. Ta dig tid några minuter och gör ett besök. Välkommen!

Bra medarbetare är guld....


värd brukar man  säga. May är min bästa medarbetare när jag ska sätta upp mina antenner. Jag skjuter med min slangbella och hon halar in fångsten med sitt specialkastspö. Stor kram till min May!

En äkta Rols Roys i prima...


surströmmings-burk-plåt så jag i går... Eller var det bara lackeringen som påminde om surströmming? Vart kan man få se den här bilen och vet du vart Röda Ulven surströmming tillverkas?

långt uppe i tassemarkerna i Bjurholms kommun...


var vi två timmar en dag denna vecka. Tre liter hallon och nästan tio liter jättefina blåbär fann vi. Nu är det överflödstider i våra svenska skogar. Välkommen alla bärplockare från andra länder. Vi har så det räcker till er också!

10mm stor från 750mm höjd......


När jag målade en vägg i går var den här filuren ivägen och påstod att han inte ville ha någon kladdig målarfärg på sitt promenadstråk. När jag hytte med penseln släppte han taget och föll rakt ner i gräset från 75 cm höjd och spatserade in under väggen. Skulle jag ha gjot på samma sätt- i samma skala- skulle jag ha slagit ihjäl mig flera gånger om eller...?

Fem tomma ölburkar varav en.....


uppskuren med vassa kanter såg vi i bärskogen i går - så typiskt svenskt! Vi såg det här också - massor av halvrutten frukt bananer apelsiner tomater och en massa lök. Men inga plastpåsar ölburkar eller andra förpackningar. Jag tror det var spår av våra Thailändska vänner vars mat börjat bli lite för gammal. Nå vilka hade omtanke om markens djur när de dumpade sina sopor?

Tre manualer 28 stämmor full pedal...


vad bör man vara för att spela på den här och vart finns detta tjusiga exemplar?

plågans läger......


kallar bloggmakarn denna bild för. Vad föreställer bilden och varför denna något negativa bloggrubrik? Och duuuu vems är fötterna och vilken storlek? Och kroken...vad använder man den till?

Hundra procent njutning.......


syns det alldeles tydligt att "Hilma av Halmstad" upplever här med ena handen i ett vattenglas. Bloggmakarn som är Hilmas morfar fick vara med Hilma och storebror Elton hela förra veckan,skickar härmed dagens jättekram till dem båda!

Ute och rörde på sig var de här ungdomarna.....


hela förra veckan när vi var och hälsade på Sara en av mina fyra flickor som bor i Halmstad. Toppenväder och lagomt med aktiviteter gjorde veckan till en av sommarens höjdpunkter. Här har vi nyss anlänt och sitter på altanen och äter lunch

kniv och gaffel och sked.....


vem behöver såna grejor för att äta? Jag har två händer och tio perfekta fingrar det fungerar mycket bättre....

Det här är Hilma av Halmstad.....


drygt ett år ung som ber att få hälsa till alla sina jämnåriga kompisar i Vännäs och Stärkesmark. Dessutom en särskild hälsning till Resväskans ägare!

citronkaka med hallonsås och grädde .....


och gott kaffe därtill 100 m ovanför Laholmsbukten i strålande sol och värme. Kan man ha det bättre som pensionär....

En rötmånadsbild eller...?


Dagens bloggbild kommer från mitt skrivbord i måndagskväll. Frågan är vad du ser? eller frågorna...Tre detaljer från bilden vill jag ha från någon sakkunnig.....Ska jag fresta med en tjuga eller?

I början av maj när jag besiktat min bil......


var jag hit i pur glädje över att min gamla Golf klarat "nålsögat" ännu en gång.Varmvattnet,Västerås,Lybäck,Jämtland är andra byanamn som finns här i Vännäsbyggden. Men vart ligger "Piparböle" och varför?

RSS 2.0