Plötsligt en mogon förra veckan så var det...


full vinter med 10 cm snö och mera på G. Så jag ryckte igång snöslungan men den rörde sig inte ur fläcken! Men granne med May bor Enar som många gånger förr skruvat i den här snöslungan. Han visste på råd och nu kan det få snöa hur mycket som helst... Tack Enar för god hjälp!

Det händer inte så ofta.....


men ibland rinner inspirationen till och jag bakar en sosckerkaka och lyxar till den lite med florsocker och strössel. Det här exemplaret tar jag med till våra gäster på Cafè 5an på tisdag. Äppelkakan och 8 stora äppelmuffins behåller jag för eget bruk....

När jag gick till cafè 5an i förrgår.....


var det tio grader kallt. Innan kvällen regnade det och i går eftermiddag vid fyratiden såg jag en intensiv insektsdans i solstrimman just innan solen gick ner. Dansen var som en sista hälsning från sommaren 2010 som nu är slut och aldrig återkommer....

Sexton stora potatisar,kornmjöl och....


tärnat fläsk och en del annat ger så småningom detta resultat som är svaret på gårdagens Bloggfråga. 35 stora fina välsmakande paltar,ätes varma med smör och lingonsylt. Men något säger mig att mina fem barn knappast skulle hålla med mig i "välsmakande paltar"...... 

Kronvägen i Vännäs 13 -16.30 i går.....


i Här är en tillverkning av nått slag på gång...Men frågan är vad som kommer att tillverkas? Vet du svaret och har vägarna förbi så går det an att få ett smakprov.....

Dagens Bloggbild tillängnas mina fem....


vuxna barn med familjer som samtliga finns söder om Uppsala. Vi har fått vinter i Vännäs och hoppas att vi får behålla den de närmaste 180 dagarna......

Kan du förklara detta samanhang....


alltså inte bara vad du ser utan vad som pågår,utlovas den världsberömda tjugan! Löftet gäller dock ej min dotter Sara i Halmstad som fick vissa ledtrådar i gårdagens e-post.

Sista bilden från EFS-kapellet i Hössjö visar......


de som var med på gårdagens bild av juniorlägret för 60 år sen. Då var de tonåringar och hade lagt sina unga liv i Guds hand. Nu 60 år senare är tonårstiden för länge sedan förbi men den Gud i vars han de lagt sina liv är fortfarande densamme för dem.

I EFS-kapellet i Hössjö som byggdes på...


mitten av 30-talet finns den här tavlan. Det är alltså 60 år i år sen den här bilden togs. Men fortfarande finns det medlemmar i föreningen som var med på bilden och som ännu är med. Dem får du träffa i morgon. 

EFS-kapellet i Hössjö fick besök i går....


av "Trio i Tro från Vännäs som spelade och sjöng för ett tiotal åhörare. Kapellet är byggt 1935 och där har genom åren varit mycken kristen verksamhet. Säkert har dessa psalmer som jag satte upp på den gamla psalmtavlan, sjungits många gånger vid Gudstjänsterna.

"förlåt mig vännen var det sista kaka jag tog"......


har jag satt som rubrik till den här festliga bilden...för om man ska tro vad bilden säger så är det en gräääslig karl May har råkat ut för.... Men många gånger ljuger bilden,inte minst i reklamen.....

jag sms-ade vår körledare Britt-Mari.....


och sa att jag tänkte åka hit på tisdagskväll...Det gjord vi, May och jag och det var enastående 60 minuter han gav oss den spränglärde professorn. Han berättade om och ur sin nya bok och efteråt var det många som fick en personlig hälsning i sin nyinköpta bok. Att Vasakyrkan var full av åhörare behöver jag väl inte tillägga

Det känns tryggt att veta att....


någon håller reda på vart man bor om det egna minnet skulle svika... Har du glömt min adress så vet kommunen att jag bor i ett område som heter "Trädgårdsmästaren". Andra bostadsområden granne med mig heter: Plogen,Rovan,Harven,Verkmästaren... Undras just vem som bestämt de namnen...?

I lördags var vi ett gäng 20,30,40-tallister.....


ut till Pengsjögården och plockade ihop för sommaren. Plockade undan och tömde alla blomlådor,tömde kyl och frys tog ur batterierna ur alla brandvarnare m.m.m  Innan vi åkte hem tog vi oss ett rejält goofika på bröd som skulle bli för gammalt att sälja kommande sommar.  Tack för trevliga timmar mina ungdomliga kompisar!

med displayen släckt och laptopen uppkopplad...


mot husets trådlösa bredband sitter jag ofta så här i skönaste stolen i vardagsrummet och lyssnar på program som finns på datorn. Det här: www. Norearadio.se  lyssnar jag på minst tre gånger i veckan. Toppen att vara pensionär!

Till mina fem vuxna barn i södra delen av landet


skickar jag dagens bloggbild. I förrgår kom vintern - från blöt höst till full snöstorm på 15 minuter - som synes ligger en del av den vintern ännu kvar här i Vännäs. I dag har vi fem minusgrader och det blir nog en strålande fin solig dag. Trevlig helg tillönskas alla Bloggläsare!

i går vart det ingen blogg eller bloggbild.....


inom en kvart slog vädret om här i Vännäs från +3 och torra vägar till +-0 och hård vind och blötsnö av bästa sort! Bloggmakarn fick skynda sig att sätta på vinterdäck på "tjänstebilen" som skulle brukas 11.00. "Pensionärsmiddag" kallar jag dagens bloggbild för.....

skit också! En enda dags miss att läsa....


E-post så svämmar brevlådan genast över! Inte visste jag att jag var så populär :-)))

I går kväll var det dax igen....


för besök på Norrlandsoperan i Umeå och genrep av "Dancer i the dark". Handlingen var på engelska men utmärkt textad och - som alltid - utomordentligt skickliga spelare. 70 minuter varade den och sista 20 minuterna var rent fruktansvärt spännande! Väl värt ett besök vid premiären den 15 okt. om du har möjlighet.

Så här fint väder hade vi Tacksägelsedagen 2010...


Bilden är tagen från Församlingshemmet vid Vännäsby kyrka. Vi hade en fin Gudstjänst i tacksamhet över det enda liv vi fått och efter livet finns det ett vilorum för oss alla på denna rofyllda välskötta kyrkogård.

Strålande soligt iskallt blåsigt söndagsväder...


har vi i Vännäs i dag. Vi ska till den sammanlysta Gudstjänsten i Vännäsby kyrka och efteråt är vi lovade kyrkkaffe och kanske blir det så här fint fika till kaffet i dag. Ha en bra söndag önskar Bloggmakarn!

Så har en vecka gått här i Vännäs igen...


och en av de dagarna ringde May och ville ha 11a-kaffe. Jag kokade 3 koppar Perkulatorkaffe och bjöd henne på hembakade muffins toppad med en karamell! Dessutom mumsade vi på ett helt fat misslyckade kokkostoppar från onsdagens bak. Toppen att vara pensionär och vara två!

En välskrynklad tjuga utlovas.....


till den som kan tala om vad som pågår här...?

Cafe femman i bottenvåningen av...


Johanneskyrkan är igång tisdag - torsdag 07:30 - 11:30. Där erbjuds kaffe och smörgåsar och i går morse såg det ut så här när Inga hade bakat en smarrig äppelkaka med vaniljsås som alla besökare fick smaka av. Visst är det på tiden att just du gör ett besök?

Du bör nog inte titta konsumkassörskan.....


i ögonen de närmaste timmarna sa de på ögonavdelningen sen de förstorat Bloggmakarns pupiller. Och tänk om man skulle möta en polis...man blev väl haffad som knarkare direkt!

Här i Vännäs har vi två stora.....


livsmedelsaffärer mitt emot varandra. Båda har ett enormt utbud av allt vi kunder behöver och mer därtill. Dessutom har den ena affären väldigt kul skyltning just när man tagit sin korg och ska börja handla. För visst blir man glad av den här skylten..?

När man plötsligt får trängande behov.....


är det fint om det finns möjlighet  att dra sig avsides och låsa dörren om sig. På ett ställe här i Vännäs är det lite skralt med avskildheten..... Tänk om nån går förbi utanför fönstret och säger: "Nej men hej Gunnar,sitter du här och trycker"

Elva timmars 50-årskals....


var jag på igår om jag räknar tiden  hemifrån och när jag var hemma igen. 25 pers. var vi som hade väldigt trevligt med mycken god mat och fika och trevlig gemenskap med många glada skratt och minnen via diabilder. På väg hem la bilen av när vi hade 3 km kvar, men det är en annan historia.....

Tyvärr fungerar inte bildarkivet...


Till min Blogg just i dag så det får bli en Blogg utan bild i dag. Jag hade tänkt utlova en oskrynklad tjuga till den som kunde gissa vart den här aningen ovanliga klockan finns? En ledtråd kan jag bjuda på: Universitetssjukhuset i Umeå....Men vilken avdelning och vad blir man där undersökt för...?

Vi var och besökte ett ödetorp i tisdags......


när vi hälsade på min bror. Då fick jag den här fina bilden av den gamla rostiga knutlampan. Om den kunnat berätta om flydda dar och nätter, ljusa sommarkvällar och iskalla snöstormsfyllda nätter när det var viktigt att den var tänd för den som var på väg hem i den sena timmen

RSS 2.0