Fortfarande datorlös ......

Vill jag skicka alla mina bloggläsare en GLAD PÅSK-hälsning från ett Vännäs med sooooooolh!! Och minst 15+grader på solsidan.
Jag sitter på Bibblan och skriver och man vänjer sig snabbt av med sin egen datorkraft hemma på skrivbordet:-)))

Jo jag vet..Just nu är mitt skrivbord kraftlös men vänta bara det kanske kommer bättre tider...

Jag kollade cykeln i dag och det fanns fortfarande luft i båda däcken så snart blir det "Västeråsrundan" som jag körde många gånger i fjol sommar. Första gången den 10 april med luvan neddragen för öronen och vantar på händerna.
Men när jag kom upp på Bjurholmsvägen lyste det av gula knappar i barfläckarna i dikeskanten!

Lev och må och ha en fin Påskhelg.....

PS. Ylva,"Västeråsrundan" är en 8 km cykelrunda som börjar och slutar hos mig på Isbanegatan men som har sin viktigaste punkt på Kronvägen 3. :-)))

Abstinensbesvär å det grövsta.......

Har jag sen tre veckor tillbaka.. Ingen dator när man vaknar och ingen dator på hela dagen och hela veckan och flera veckor......
Ja men gå till Bibblan och låna Bibliotekets gratisdatorer.....

Jo jag sitter där just nu och längtar efter min 8 år gamla burk som plötsligt verkar så toppenmodern åtminstone så länge den funkade.....

Den här jag skriver på nu - på Bibblan - tar plötsligt bort en halv sida eller mer av vad man nyss skrivit så innan det händer igen(det hände nyss!!!) så säger jag : Ha det bra och hoppas på snart återhörande/Återseende...

Gunnar.

Hå hå ja ja.....

Är det minsta man kan säga över att måsta anlita kommunbibliotekets datorer. Ny dag och nya möjligheter och allteftersom dagarna går längtar man alltmer efter sin egen gamla risiga dator....

För i jämförelse med Bibblans datorer är det ju en förstklassig maskin man har hemma.
I dag har jag försökt skicka brev vilket kanske lyckades.....
Läsa e-post gick också ...bra?

Facebook vet jag inte om jag orkar bråka igång:-)))

I kväll ska jag till Umedalen och koka kaffe och bjuda på fikabröd när radioklubben FURA har veckomöte. Tyvärr går det inte att skicka bilder från Bibblans datorer så det får bli bildlösa bloggar ett tag till.....

Ingen dator och inga bilder.....

men väl några rader från Bloggmakaren på Isbanegatan. Efter 13 dagar på väg nådde mina hårddiskar adressaten i måndags!
Nytt rekord av snabbhet av vårt kära gamla postverk eller det kanske fortfarande var snöhinder i vägen....

Nu är diskarna hos doktorn i Södertälje och med postens snabbhet att frakta paket så är jag kanske igång igen runt Valborgsmäss......

Den här hälsningen kommer från Bibblan här i Vännäs som visserligen håller oss Vännäsbor med gratis surf och e-postkoll men nog önskar man att någon dataansvarig  på huvudbibblan i Umeå kunde kolla hälsotillståndet på filialbibliotekets datorer.

Men solen skiner och det är nästan blidväder så snart är sommaren här....

Trevliga dagar tillönskas mina Bloggläsare tills vi ses/hörs igen....

Från Inger og Reidar Kjellvik...


på Murumoen 3 km in på norska sidan riksgränsen kommer denna veckas sista Bloggbild. Vi har varit på besök hos dem i kväll. De är pensionärer liksom vi och bor högt över Murusjön med en fantastisk utsikt över gränsefjällen. Detta blir sista Bloggen från Gäddede och eftersom jag är utan dator hemma i Vännäs kan det dröja innan jag åter är i gång.

Här är dom......


 mamma Helena dottern Tea,sonen Valdemar och pappa Lennart.Fyra sjundedelar av den nya prästfamiljen i Gäddede. Totalt fem barn. I dag var två av barnen med när pappa Lennart hade familjegudstjänst i kyrkan.

Sjutton grader kallt....


har vi här i Gäddede denna strålande fina söndagsmorgon. Gråväder med plusgrader har vi haft de här dagarna vi varit häruppe och i morgon vänder vi hemöver mot Vännäs igen. I dag ska vi går i sv.kyrkan och lyssna på församlingens nya unga kyrkoherde Lennart Syk som redan blivit en omtyckt och uppskattad herde häruppe.

Vårdagjämningen 2010...


här i Gäddede bjuder på¨gråväder och några grader minus. Ganska mycket folk på byn och Lilla Flyktingloppet i morgon söndag.

Spelliologi eller....


grottforskning handlade det om i går kväll på Naturrummet här i Gäddede. 30 pers. var vi som lyssnade till tre mycket proffsiga dykare och deras upplevelser i grottsystemet häruppe i norra Frostviken

Onsdagskvällen på Brogatan i....


Gäddede ägnade vi åt drygt två timmars stenhårt UNO-spelande. Vi lyckades aldrig komma upp till 500 någon av oss men jag förlorade med drygt 320 minuspoäng...

Frukost-tajm hos vårt värdfolk på Brogatan....


här i Gäddede. Strålande fin solig onsdagsmorgon efter en skön natt. Frukosten tar närmare en timme med mycket trevlig surr. Jag inser mer och mer att bästa delen av livet kommer vid pensioneringen - åtminstone är det så för mig.

Sigrid Åhrén 94 år ung...


var min granne under 13 år på hemvägen i Gäddede. I kväll har det varit "trivselkväll på EFS" här i Gäddede och då träffades vi igen. Sigrid är sig alldeles lik som för 17 månader sen när jag flyttade till Vännäs och blev pensionär.

Mars och September bor May och jag...


i kappsäck en vecka. Då åker vi upp till Mays Syster och svåger i Gäddede längst upp i nordvästra hörnet av Strömsunds kommun,5km från riksgränsen mot Norge. Just nu är vi häruppe och har fina dagar med fin gemenskap alldeles för mycket god mat och tar oss mycket tid för bordets gemenskap. Fortfarande toppen att vara två och vara pensionär.

Hurraaaah!!


Efter att ha varit dator och blogglkös några dagar får man vissa abstinensbesvär. Men nu funkar det hjälpligt från min halvrisiga digitalkamera och magister Gösta Johanssons dator här i Gäddede.
Bilden är från slutat av förra veckan när det var flaggdag för våran prinsessa som gifter sig den 19 juni. Det var för övrigt första gången i år jag använde fasadflaggan... "snart så är det långt till vår innan rönn i blomma står".

Datorlös och Bildlös.....

Eländers elände när jag för drygt en vecka sen råkade vara aningen för nyfiken och pajade min dator - igen! I julas hade jag datoravbrott senast så det börja kännas lite tjatigt nu.

Nu sitter jag uppe i Gäddede även kallat FROSTVIKEN som är gamla kommunnamnet. Här bodde jag mellan 6 jan 1979 och 29 okt 2008.
30 jättefina år när våra fem barn växte upp och flyttade hemifrån och numera finns utspridda med egna familjer i den södra delen av landet.

22 juni 2010 är det två år sen jag träffade min nuvarande Kärbo May som har sin syster och svåger boende häruppe i Gäddede. Svågern hade namnsdag i Lördags och systern fyller sina år i september. Därav anledningen till att vi åker hitupp höst och vår....

Tyvärr glömde jag mina båda 4GB USB-minnen hemma så tills vidare blir dessa bloggar bildlös. Datorn hoppas jag vara igång igen med i slutet av månaden.

I dag har vi haft en fantastisk resa på torra nästan isfria vägar och strålande sol över vita vidder.
Nu önskar jag alla bloggläsare en god natt och hoppas på snart återseende.
Mvh Gunnar och May för närvarande på Brogatan i Gäddede.

Yngsta dottern Sofia bor i Malmö....


och har fyra katter. I går sen de målat vardagsrumtaket plockade sambon Marcus fram  den här...Jättekul att flyga inomhus med - bara katterna inte är i samma rum! De ser ingen skillnad på en vårfågel och en radiostyrd helikopter,båda är lika läckra - om man är katt.....

Världsböndagen 2010...


uppmärksammades vid sopplunchen i Johanneskyrkan i fredags. Det var Kameruns kvinnor som hade skrivit programmet,förslagit Bibeltexter och psalmerna. Och som synes var det även i Vännäs en stor skara kvinnor som deltog.

Och vad ska nu det här föreställa....


det föreställer min sovrumsvägg i kvällssol efter en helt fantastiskt fin vårvinterdag. Och bäst av allt: Vi har många sådana dagar framför oss. Trevlig Helg!

Ängeln du ser till höger i bild...


kändes trygg att ha i går när det såg ut så här utanför mitt sovrumsfönster. Det var takskottning på gång och en liten stund senare fanns ingen utsikt - bara ängeln mot en vit snövägg.

Närmare 75 sådana...


bitar av hårdpackad snö tog jag av Mays garagetak i tisdags. Nu när vi får allt mildare väder är det nog viktigt att se till att det inte finns sådana våta snödjup på ditt tak.

di di di dah dah dah di di di


lät det tidigt i morse utanför mitt sovrumsfönster. När jag öppnade altandörren hörde jag att det var vår torkställning som sände SOS eftersom den håller på att drunkna i snön....

Snowum Hateriatum.....


är en nyupptäckt  köldtålig tidig svampsort som varit synlig de sista veckorna i februari här i Vännäs.

Här bor May på kronvägen.....


och här har vi fått och får fortfarande massor av snö trots att det är första dagen i vårdagjämningsmånaden i dag! I dag ska jag upp på garagetaket och ta bort drygt 50 cm snö.Kan vara bra att ha det gjort nu när vi haft mindre än tio grader kall i snart en vecka.

RSS 2.0