bilrallyts andra dag bjöd på.....

kalasväder av bästa sort med sol och blidväder. Farten var hög och ingen åkte av och i radiosambandet hade vi full koll i varje ögonblick!

Att vara radioamatör innebär att alltid....

få pröva på det senaste i teknikväg... Med datorn med i bilen kunde jag i går följa säkerhetsbilen exakt vart den befann sig efter tävlingssträckorna. Ännu en anledning att utbrista: Toppen att vara pensionär!

det verkar som att den här bloggen.....

har fått "slagsida" och sysslar mest med mat....Gårdagen kalasblidväder inspirerade till detta. Här är det något gott glutenfritt på G, kan du gissa vad?

i dag vankas det motoros och fläsklägg....

till middag på kronvägen....Då blev det lite av en "vulgärfrukost" med fläskkorv och potatis från gårdagsmiddan. Inte många av Bloggmakarns läsare ställer upp på en så stabil frukost?

Försvinnande god var den.....

Chesecakan vi fick på kronvägn i söndags. Och lätt att tillverka enligt kocken. Vill du ha receptet finns det här: jicege@telia.com

i 34 år har bloggmakarn varit radioamatör......

Vi är många tusen i sverige som med våra radiostationer har kontakt med andra Radioamatörer över hela världen... Och denne helg är det detta som gäller för Bloggmakarn.

som gluten-allergiker har jag förmånen....

att baka allt mitt bröd själv,om jag ids! I går var det dags för matbröd - limpa med ett ägg,russin,apelsinskal och olika kryddor. Den blev jättegod och räcker ungefär tio dagar.

Tänk vad världen är liten ändå.....

I går hade vi trevlig middagsbjudning på Kronvägen. Vi hade gäster från Bosnien som till efterrätt fick egentillverkad cheesecake med jordgubbar från Kina!

Mångalen och sömnlös brukar ju somliga...

bli när det är fullmåne. Så icke Bloggmakarn men i går natt hängde månen så här fint i min kortvågsantenn och det tycker jag kan vara värt en nattbild.

Bilden ljuger! våren har alltså inte redan.......

kommit till Isbanegatan i Vännäs men 01:45 i natt såg det ut så här utanför bloggmakarns fönster med fullmåne och gatlyse som belysning. En trevlig helg tillönskas alla Bloggläsare.

säg mig vad du har i bokhyllan och jag ska.....

säga dig vem du är. Eller åtminstone vad du är intresserad av. Om detta är sant så stämmer det nog på Bloggmakarn som har 3 bokhyllor och detta är en del av den - bästa!

När vardagslivet är som bäst......

att vara två..grädda Glutenfri fläskpankaka....... gemenskapen vid middagsbordet i glädje över hälsa och krafter och vad livet gett under åren som gått....och dagar som vi inte sett som vi får lägga i Guds hand...

Returcentrum i Vännäsby där den här bilden......

är tagen,är väl värt ett besök. Helt otroligt mycket grejor och mycket trivsamt och smakfullt arrangerat. Lägg därtill engagerad kunnig personal och fantastiska priser så måste du bara snarast göra ett besök där!

akut bloggbilds-torka råder ibland.......

hemma hos Bloggmakarn. I dag t.ex. Här är en nytagen bild från mitt köksfönster. Den visar fröautomaten av en Pet-flaska och att snödjupet börjar närma sig metern i Vännäs januari 2011.

stiga 412 t heter den här fina gamla damen.....

uppe på kronvägen här i Vännäs. I 19 säsonger han den gjort utmärkt tjänst. Numera behöver den ibland service mitt under ett arbetspass vilket är förståeligt med tanke på den höga åldern....

farbror doktorn sa att bloggmakarn inte tål......

mjöl så därför får han baka allt sitt bröd själv. Mycket trevligt och mycket gott! Han kan ju blanda i russin och kryddor och vad han tror blir gott...Och gott blir det och ibland så här lyckat!

Har du många nycklar blir det lätt......

en stor nyckelknippa.Bloggmakarn var i går till Västerås och hälsade på Rune och Eva. Rune har ingen nyckelknippe däremot har han en bänk full av Telegrafinycklar.....

Den här gamle mannen som varit pensionär några år...

Besöker ofta Cafe 5an. Han är ganska darrhänt och här försöker han servera sig själv te vilket inte lyckas så väl till de övriga gästernas stora munterhet.....

på cafe femman händer det ibland.....

att våra gäster fyller år. Då vill vi ha det lite extra festligt och gör en tårta och dekoration och sen följer några trevliga timmar i glädjens och gemenskapens tecken. I går fyllde Anne och då såg tårta ut så här!

det finns många sparkar i gång i vännäs just nu.....

den här heter "Anette av Vännäs" och är mycket värdefull. Ägaren har nyss fått sin förra spark stulen så därför blir "Anette av Vännäs" fastkedjad medan ägaren har annat för sig.....

det här är elton av halmstad sommaren 2008......

Då skulle han strax fylla ett år och livet var som allra bäst både för mamma Sara och Elton.Sådana fina stunder vill Bloggmakarn i dag tillönska alla småbarnsföräldrar över hela vårt land....

när man som bloggmakarn är nästan 2 meter.....

lång med en tjänstevikt på 80 kilo är man: "Ganska frusen om bena tillika om armar och hals" Då är det toppen att få sätta sig härinne tills man blir riktigt genomvarm. Alltid toppen att vara pensionär och bo i Vännäs

tjugo jättefina rosor fick värdinnan av sina gäster.......

vid paltfesten vi hade på kronvägen här i Vännäs den 3 jan. Nionde januari varje år har Bloggmakarn namnsdag och tar till sig av blomsterprakten i dagens bloggbild...

En stor och bra hårddisk ska ju vara bra att ha....

i sin dator. Den här på hela 6,44 Megabyte årgång 1998, är bara använd till 20%... Kanske något Bloggmakarn kan koppla ihop med sin LapTop av årgång 2010..?

skrivare:hp deskjet 3745 + scanner:hp scanjet 4100c....

inget hoptorkat gammalt skräp,utan nyss använda 100% funktionsdugliga grejor som sällan används numera. Nya drivisar hämtar du på webben. Har du behov av grejorna så lägg ett bud: 073 04 44 142/ jicege@telia.com

vi kom hem jättehungriga från......

sjukhusbesöket i Umeå i tisdags och May bjöd på "gårdagsmat" kycklingfileer och stekt potatis. Här försöker hon härma proffsen och vända potatisen i luften över stekpannan...Hur det gick? Njaaaeeee inga detaljer från Bloggmakarn som vill önska sina läsare en fin Trettondedag jul.

Fjärde januari tjugo hundra tio.....

var jag på den här avdelningen på sjukhuset i Umeå för första gången... I går var det dags igen - tredje gången på ett år! 90 cm in genom munnen och ner i magen ska den här svarta slangen för att doktorn ska kunna se vad han behöver se för att tala om varför jag mår pyton!

"det dukas till högtid i himlarnas rike o,vilken fröjd....

jag är bjuden som gäst" står det i en gammal väckelsesång. I går hade vi en sån dukning på kronvägen som familje och avskedsfest för barnbarnet Iris som återvänder till Japan igen och blir borta ytterligare 2 år...

Det här är ingen nyckelharpa....

det kallas i varje fall inte så. Men vad heter instrumentet och hur använder man det? Vevar igång det med veven på fronten eller....? Bloggmakarn hörde någon spela på den i P2 i går förmiddag.....

Detta är sara av halmstad mor till Hilma och elton.....

och gift med deras pappa Magnus. Sara är den andra av Bloggmakarns fyra döttrar som samtliga är en betydelsefull och viktig del av hans stora och trevliga familj.

gott nytt år vill bloggmakarn.....

hälsa alla sina bloggläsare med och en bild av skrivbordet i datorn just nu. Sommaren 2008 förändrades mitt liv radikalt i tre viktiga steg: Jag träffade May! Jag flyttade till Vännäs! Jag blev pensionär! Sen dess har livet bara blivit bättre och bättre!! Ha en fin nyårsdag 2011!

RSS 2.0