Adventskören årg. 2009


Här är Johanneskören som den såg ut första Advent 2009. Dessutom hade vi en ung flicka som spelade trumpet men det kommer på en annan bloggbild. 130 personer var vi i kyrkan och de flesta stannade på kyrkkaffet efter gudstjänsten.

Ha! Inte många......Ha! Inte många orter i vårt land kan visa upp en så här fin gammal dam i sitt centrum. Född 1914 pensionerad 1958. Vännäsbo sen 1977.

Hyresgästföreningen....HSB bjöd oss hyresgäster här i Vännäs på IKEA-resa till Sundsvall för 100kr. May och jag var med och det blev en mycket lyckad dag. Proffsigt upplagd resa mkt trevlig reseledning liksom den trevliga chauffören och timmarna vi gick och såg på allt som skulle vara roligt att ha....Fyra på eftermiddan var vi nöjda att få åka hem igen och halv ått på kvällen var vi åter i Vännäs. Som framgår av bilden lyckades jag inte riktigt med att göra av med hela pensionen därnere i Sundsvall.

Gammal frysboxglass....Fredagseftermiddag 27 nov. Vi har städat Mays hus och gjort Adventsfint med stakar och stjärnor i fönster och på bord och köpt julstjärnor för 15kr/st på ICA. Middan bestod av hemlagad pölsa potatis och rödbetor=mycket smarrigt. Här kalasar vi på efterrätten på gammal glass från frysen + chokladsås. Toppen att vara pensionär och vara två....

Bild utan ord......VF står för Västerbottens Folkblad som tillsammans med Västerbottens Kuriren är länets dominerande dagstidningar. Extra roligt är det när de gärna tar emot sådana här gratisinlägg från läsekretsen...

Årets första Julkonsär.....I Johanneskyrkan i Vännäs får högst 450 personner vistas samtidigt. Vid julkonsären i går kväll var vi 470 så det var nog i det närmaste fullsatt!! Mycket trevligt och enormt duktiga sångartister i Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp som fick nöjet att sjunga med oss tre körer här i Vännäs.

Gråvädersadvet......Dessa ändlösa rader av gråväders och regndagar är det bra att Konsum finns. I går hittade jag årets första nygräddade s t o r a  lussekatter för bara lite pengar! Passade helt perfekt till mitt 11a-kaffe som jag brygger i den här lilla mojängen jag fick av Ylva.

Gamla Goda Vänner.....Det här är mina goda vänner Kalle och Astrid Åkergren på Görans konditori i Dorotea en fin julidag sommaren 2006. Astrid och jag var Veniatkamrater några år och i dag har hon fösdelsedag! Stort grattis från mig som flyttat till Vännäs

Julafton om en månad....Regntung novemberkväll på dagen en månad till julafton. Vi har genrep i Johanneskören med 30 flickor och 12 killar =42 sångare låter bra! Vi har julkonsär på torsdag och av 400 biljetter är drygt 300 sålda till i kväll så det kommer att bli en jättefin kväll. Kyrkan rymmer 450 så kom i tid.

Varje måndagsmorgon.........När jag bodde i Gäddede kom posten run halv tre månd.-fred.Postlådan var ute på gården vilket innebar snöskottning,sträng kyla,strålande sommardagar eller störtregn allt efter årstiderna.
Här på Isbanegatan i Vännäs där jag bor nu har jag brevinkast i lägenhetsdörren. Varje måndagsmorgon strax efter 09.00 smäller det till i brevinkastet och så ser det ut så här nedanför dörren.Dessutom får vi reklam samma väg onsdagsmorgnar 03.00 Det blir nog åtskilliga kilo med reklam som brevbärraren bär med sig under ett år.

Hipp Hipp Hurraaaaah!Här är Sara nr två av våra fyra flickor. Hon fyller år i dag och pappa säger kram och stort grattis och skickar en kram till lilla dottern Hilma också....

Orkiden jag fick....För ett år sen när jag slutade jobba fick jag av min arbetsgivare en orkide som stod i blom fram till i mars i år. I augusti började den blomma igen och nu har den 8 st stora klockor. Det är därför jag försöker stötta den med div trådar och buntband....

Efter nitton år......

Helt otroligt att efter nitton år åter få samla familjen på bild. Det skedde en lördag i september när Ylva inbjöd till födelsedagskalas/examesnfest för en massa goda vänner förutom sin familj. Tacksamheten är naturligtvis stor att man som nybliven pensionär kan få vara med om sådana trevligheter. Tack Ylva och övriga familjen.

Kommunikation

Med risk att jag stavade rubriken fel vill jag ändå skriva en rad i pur glädje över två saker: 1. "Syskonbloggen" har fått två nya bidrag på lika många dagar! HURRREYYYYY

2. Någon (tack Ylva) har skrivit i min blogg. Det var Ylva som visade mig hur det här fungerar (som så mycket annat hon lärt sin gamla farsa) tack så mycket.
I övrigt samma fantastiska surNovembervädersomaldrigtycksviljataslut....

Den vår de svaga kallar höst....

Underbart gräsligt grått och blött novemberväder har vi i Vännäs just nu. + 4 och regn flera dygn i sträck. Jättebra att vara pensionär och få syssla med vad man vill när man vill. Just i dag har jag försökt få igång 70cm repitern här i Vännäs dvs. 434727Mhz men icke! Jag får nog läsa på lite mera och fråga mina duktiga radiokompisar....

Epost till alla....

Otroliga saker händer bland di gamle syskonen Gerd Ove och Dan Hållander. Samtliga är ju pensionärer numera och hyr och häpna nu har alla också egen e-postadress!!
I dag när jag ringde syrran kunde hon meddela att Mikke hennes äldste son fixat e-postadress till henne.
Hon fick en gammal laptop av honom vid senaste besöket och nu har hon också e-adress: gerd.rova@live.se

Självklart måste jag testa med ett första brev med bif.fil och det funkade!!

RSS 2.0