med max en minuts tillåten tomgångskörning...

startar jag min avställda gamla Golf för första gången på 93 dagar.Om jag väntar 93 dagar till nästa start törs jag nog ha den igång några minuter till....Gott nytt år till alla mina Bloggläsare!

detta är elton av halmstad, bloggmakarns....

tredje barnbarn. Han kom i början av sista veckan detta år och kommer att kika ner på Morfar varje dag hela januari 2011. jättetrevligt Elton att ha dig här i Vännäs!

det här är siv i falköping , en viktig del....

av Bloggmakarns stora och trevliga familj. Eftersom det är nästan slut på 2010 skickar jag Gott Nytt År redan i dag till Siv och övriga familjen....

bloggmakarn har tagit jullov och total bildtorka....

råder så därför får det bli en gammal bloggbild i dag. 27 juni 2007 jag är ute och tränar för kyrkmarschen och befinner mig uppe vid....ja är det någon av Bloggläsarna som ser vart jag är?

en helt underbar Bloggbild första vardagsmorgonen....

efter flera dagara av lite aktiviteter och mycket och goooooo julmat. Elsa tror jag det här lilla charmtrollet heter och är bästis med Hilma av Halmstad. Inte många av oss bloggläsare kan skåda livet på detta sätt!

försök stjäla något ur den här väskan.......

och du blir av med fingrarna i ett ögonblick...tycker jag passar som rubrik för den här festliga bilden. I dag är det annandag-jul bara 5 minus här i Vännäs och jättebra promenadväder. God fortsättning!

julaftonsvädret i Vännäs 2010 bjöd på.....

28 minusgrader och strålande sol nån timme mitt på dagen. Nu är det juldagsmorgon och bara minus 15. Bloggmakarna ska sjunga i Julottan om drygt en timme. Ha en fin juldag alla mina Bloggläsare!

julafton i vännäs 2010.....

innebär minus 28 och månsken in genom sovrumsfönstret. Frukost på Kronvägen och sen förmiddan och eftermiddan bland våra vänner på Cafè femman. En välsignad varm julafton tillönskas alla mina Bloggläsare

Flygförbud råder i dag i Vännäs....

för alla sommarflygfän eftersom risken för förfrysning och snabb död är överhängande i rådande klimat! Och myggoljan får stå kvar i städskåpen. Trevlig dan före dopparedan tillönskas från Bloggmakarn!

en välskrynklad julhandelstjuga..

kan väl Bloggmakarn utlova till den som kan avslöja vem som äger dessa tjusiga vinterbonade stövlar! Personen i fråga är välkänd i Vännäs, omtyckt av de flesta älskad av ännu flera! Vem är hon?

gillar du att vara med i TV ska du aspelut.....

besöka den här affären i Vännäs. Där blir du fotograferad så fort du kommer innanför dörren och försöker få med dig en kundvagn.... Nästa steg blir väl att det kollas om du verkligen fyller kundvagnen ända upp :-)))

Vännäs trevligaste affär sa Ann-Britt....

i kassan på Returcentrum i Vännäsby.Vi var dit i fredags och där är numera jättestort och varm och mysig stämmning och hur mycket som helst att titta på och kanske göra ett och annat fynd. Ett julbesök kan rekomenderas!

fredrik andreas hållander heter den här....

lyckliga killen som just i dag fyller 29 år. Bloggmakarn som är Fredriks pappa vill sägga hipp hipp hurraaaah och hoppas att Fredrik och hans Britta får en fin fjärde Advent.

två timmar efter julkorvsmiddag för två.....

är det dags för "på spåret" och då passar det också med hembakt chokladmuffins och lika hembakt chokladboll och en mugg te. Mums att vara pensionär och vara två......

i går kväll hade vi lilla julafton på f u r a....

Radioamatörernas klubblokal i Umeå. Väldigt trevligt med gott goofika och lagomt lättsamt program.Lotter såldes för 10kr/st och för 40kr lyckades Bloggmakarn vinna 2kg färdigkokt julskinka. Bra kilopris på julskinka i år - för Bloggmakarn! Trevlig helg tillönskas alla trevliga Bloggläsare.

nu är de klara chokladbollarna....

jag ska ha med till Cafè 5ans samling på Julafton. Då brukar vi ha lite extra mycket och god mat och goofika där även mina chokladbollar ska vara med. Hur många tror du det är i lådan?

Konsum här i vännäs har satsat på.....

manuell charkavdelning och det vart jättebra! Och vad mycket att välja på.... Nu får man väl beslutsångest över vad man ska köpa eller vad man verkligen behöver....

plötsligt hördes Luciasång och rulltrappan...

fylldes av en livs levande Lucia och ungdomar från Strömbäcks FH-skola som ställde upp sig och sjöng för oss övriga kunder i det stora varuhuset i Umeå i går Luciadagen 2010

jamen jag tycker att konsum är dyr på clemmisar...

9:90/st i den storleken... Det måste ju betyda ca 9:90 x 10 = Nästan hundra kronor kilot!!

tredje advent med 22 minusgrader utanför rutan.....

kommer här en en tre år gammal högsommarbild. Det är Bloggmakarna själv som gör något men,men vad sysslar han med egentligen?

07:30 - 11:30 tisdag,onsdag,torsdag.....

varje vecka dukar vi upp så här fint på Cafè 5an för våra gäster. Kommande vecka ska vi dessutom bjuda på julgröt på onsdag. Välkommen att sitta med och dela gemenskapen en stund.

sofia, yngsta jäntan min bor i malmö.....

hon gillar katter,har flera stycken. Bullen heter den här som gillar att ligga framför/på Sofias tangentbord till datorn. Vad tror du Bullen väger? 6 kg är för lite!

när clas ohlson säljer söta och goa clementiner.....

för 10kr/kg är det läge att köpa några st till Cafè 5an.Men Bloggmakarn måste ju skoja till det lite: Vad väger påsen? Hur många clemmisar är det i påsen? Och egentligen är det ju konsum som säljer clementiner...

i går var det dags igen inspirationen liksom......

bara överföll Bloggmakarn som plockade fram olika ingridienser för bak och satte igång med något oprövat... Vad ska det bli den här gången?

hilma af halmstads morfar i vännäs.....

bor på Isbanegatan och har egen Blogg. Just i dag fyller han 68 och ber att få hälsa till Hilma och brorsan Elton mamma Sara och pappa Magnus och alla trevliga bloggläsare. Ha en bra dag!

vörtlimpa kalvsylta med rödbetor....

och pepparkakshjärta smakade jättebra som kyrkkaffe andra Advent hemma hos mig efter Gudstjänstbesöket i EFS Vänfors.

vi skulle på fint Advents-samkväm i vindelns....

församlingshem i går kväll men läste fel på tiden och fick stanna hemma i stället.Men vi hade en trisslott att skrapa och gammal glass från frysen så det blev en bra hemmakväll för två på Kronvägen i alla fall.

En morgon på cafè 5an såg adventsstaken......

ut så här och vi beslutade göra en blogggåta: Den som tänder sin Adventsstake så här har något att berätta... Vad är det bilden vill säga?

den som kan glädja sig över lite....

får vara glad nästan jämnt finns det ett talesätt som säger. Som pensionär gläder jag mig över den nya kameran jag fått helt gratis...även om proffsfotograferna bland mina Bloggläsare tycker den är skit! Trevlig Helg!

inte var det julafton och inte hellre födelsedag......

men det här var innehållet från det spännande paketet från gårdagens blogg.I morgondagens blogg har jag plockat ut innehållet....

räkningar räkningar räkningar och reklam......

är ju vad vi oftast får i vår dagliga post men plötsligt en morgon låg där en paketavi som inte ens behövde lösas...Och vilket spännande omslagspapper MediaMarkt! Kan du gissa vad det inehöll?

RSS 2.0