Åtta komma åtta veckor...


före Valborgsmäss ser det ut så här uppe på Krovägen i Vännäs. 28 februari söndagsmorgon har jag haft anledning att köra snöslungan två gånger. Länge leve den svenska vintern!

160 sångare från hela västerbotten...


var hit i lördags och hade en trevlig stenhård övningsdag. Började strax efter 10.00, lunch i skift 12 - 13.30 och avslut med fika 15.20. Tre mycket kompetenta körledare såg till att vi verkligen fick öva till max och lära oss sjunga både gamla och nya körverk. Fyra var vi från Johanneskören här i Vännäs. Tack för en mycket trevlig kördag!

Efter slutad arbetsdag = pensionär med...


god hälsa och obegränsad med tid. Torsdagsförmiddag strålande sol 6 minusgrader och sen 11a-kaffet är urdrucket väntar en lång skön promenad i den takt vi bestämmer själva. Med de allra bästa vårvinterhälsningar till alla mina Bloggläsare.

Under vänstra balkongen har jag mitt....


vardagsrumsfönster och en fin uteplats och där framför en fin grön sluttning ner mot vägen. Om max 8 veckor ska jag åter dricka 11a-kaffe ute på min altan!

73 dagar i rak följd utan en enda......


blidvädersdag har vi haft denna vinter. I dag har jag årets lägsta notering på termometern men solen lyser på granskogen redan 07.35 så våren är nog på väg....

Till Vänster om kassan på golvet...


i en välkänd affär i Umeå finns den här gamla lådan. Om du vet vart, skicka en rad hit: jicege@telia.com så skickar jag dig en tjuga

Du som vet vart den här gamla lådan finns....


skicka en rad hit: jicege@telia.com  så skickar jag dig en tjuga!

I början av vår Bibel berättas om.....


hur Gud uppmanar Mose att räcka ut sin stav över Röda havet innan han skulle gå över med sitt folk...Jag kände mig som Mose i somras när jag var ute på Stora Fjäderägg och stod och såg ut över Kvarken....

Med en tjuga i näven....


är du välkommen att vara med på sopplunchen som serveras 12.00 i Johanneskyrkan i Vännäs fredagar. Soppa,smörgås med pålägg så mycket du orkar.Dessutom kaffe och kaka... i fredags var det smarrig kladdkaka. 15 st var vi i fredags som samtalade om kommande söndags texter och hade väldigt trevligt i gemenskap med varandra. Välkommen att vara med du också!

Tio sådana här krumelurer...


hade May ansvar att ge mat och vatten en vecka sommaren 2008. Och nu står det inte på förrän all snön är borta lååååångkylan är utbytt mot varma vindar natten blir allt kortare och här i Vännäs får vi nog en häftig vårflod också innan vi får se de här krumelurerna igen.

Kvällsbloggen denna torsdag....


handlar om de Vännäsbor jag mötte i morse när jag gick till Café5an. Det var 23 iskalla grader, jag hade lovikavantar tjockjacka och luvan nerdragen över öronen. Då möter jag två cyklister med tunn luva och jackan öppen ner på halva bröstet! Bara fartvinden måste ju ha varit minus 38 grader minst......

Årsmöte var det i går kväll....


i Johanneskören här i Vännäs. Kören har haft en omfattande verksamhet under det gågna verksamhetsåret med många uppskattade framträdanden. 33 medlemmar är vi just nu,semlorna som vi fick smakade jättebra och på övriga frågor väcktes förslag på att körmedlemmarna borde få arvode för att de är med och sjunger....Fast det var nog mera på skoj så mycket munterhet som det förslaget väckte!

Pensionärstillvaron när den är som bäst!


Hälsa och krafter full rörlighet,inte ont på ett enda ställe obegränsad med tid till förfogande och någon att dela all denna härlighet med! Absolut kalasväder i Vännäs i går med flödande sol vindstilla och hur många skoterspår som helst att långsamt promenera i.

Här är köket hos May på Kronvägen...


där ska vi måla taket i dag. I morgon kommer Christer och tapetserar och kanske får Mays båda pojkar Jonas och Magnus tid att lägga nytt köksgolv hemma hos mamma kommande lördag. Då blir här jättefint!

Ylva Kristina Hållander...


lilljänta våran som vi fick just i dag sen vi hade varit gifte ett par år. Jättegrattis till dig Ylva i dag på din födelsedag från oss här i Vännäs

Fem bröd och två fiskar....

heter den här vackra tavlan. Den finns i Johanneskyrkan här i Vännäs och talar om den gången när Jesus gav mat till 5000 män förutom kvinnor och barn... Efter vad jag har hört har ingen klarat av att helt gratis göra så många mätta med så dålig förberedelse. Och du,det blev 12 fulla korgar med mat över.....

Lucia för 62 dagar sen...var sista gången vi hade plusgrader här i Vännäs. Och rikligt med snö har vi begåvats med,närmare 50 cm på carportstaket. Men nu är det vår med allt längre dagar. Den här bilden tog jag i går 14:30....Snart är det dax för sommardäck igen!

I de flesta gamla bönhussom numera är nedlagda och omgjorda till sommarstugor fanns det oftast så här fina kaffekoppar med gulddekor. Tänk vad många hundra kyrkkaffen de ska ha druckits ur den här koppen

Johanneskören som övar halv sju i kväll onsdag...kommer att sjunga kommande söndag när Johanneskyrkan fyller 50 år. Massor av folk kommer och Biskopen från Luleå och efteråt är alla bjudna på kyrkfika och trevlig gemenskap i de fina serveringsutrymmena som finns i kyrkan

Om precis en vecka så har EU bestämtär det åter tillåtet för svenskarna att äta semlor. Visste du det? Sen ser det ut som att somliga fortsätter att äta semlor resten av året - eller?

Lukasevangeliet 2.22-40Där finns förklaringen till dagens bloggbild. Den är från i går Kyndelsmässodagen som vi i Johanneskyrkan här i Vännäs firade med familjegudstjänst och kyrkospel.Här ser vi Maria och Josef, den Helige Ande och gamle Symeon som just fått ta jesusbarnet i sin famn....

Sopplunch i Johanneskyrkanhar vi här i Vännäs på fredagarna. Då är vem som helst välkommen att dela gemnskapen med oss.För en tjuga får vi god soppa smörgås kaffe och kaka. Sen läser vi kommande söndags texter ur psalmboken och samtalar om dem. Det brukar bli mycket givande samtal eftersom vi är trossyskon från olika samfund representerade.

Mat från halva världen...bjöd våra vänner Invandrarna på i Medborgarhuset här i Vännäs i går. Mycket spännande ovanlig men mycket god mat,mycket folk som var där och provsmakade och så alla dessa härliga ungar.

Bäverdraget från Bjurholmhade vi på besök vid missionsmötet på EFS här i Vännäs i går. Det var de här tre duktiga herrarna på dragspel och så en minst lika duktig sångsolist. 40 personer var vi tillhopa som hade det mycket trevligt.

Min komvuxlärare i mattevåren 1983 var Gösta Johansson i Gäddede som i tisdags gjorde en by-pas operation på Umeå sjukhus. Jag var och hälsade på honom i går och det verkar som att operationen har gått bra och att han snart får åka hem till sin kära Ida igen.

Kvälls-Bloggblev det i dag när vi varit i Umeå och hälsat på Mays svåger Gösta som nyss gjort en by-pas operation. Han mådde utmärkt och det gör jag också efter att ha fyndat skor i storlek 50! Två par med totalt nypris 2200kr. Jag fick båda paren för totalt 700kr!

I åttio år har...Henning Karlsson bott på sin fädernesgår i Bergliden. I går hade jag Henning och hans kära Ingrid som kaffegäster sen de tillsammans med May varit och tittat på en lägenhet i Vännäs dit de flyttar inom kort.Välkommen till Vännäs Ingrid och Henning.

NOMIRAkallar vi oss en grupp Radioamatörer som i mer än 30 år har träffats just på 3623 varje morgon och utbyter hälsningar om vårt stora intresse den Kristna missionen. Några har stora antenner som gör det möjligt att ha direktkontakt med missionärer ute i tjänst. Dessutom brukar vi dela dagens Bibelord med varandra.

Fyrtionio dagarav kyla utan en enda dag av blidväder har vi haft. I dag den första dagen i andra månaden är det fortfarande tämligen myggfritt här i Vännäs.

RSS 2.0