Sommarens absolut finaste dag....


hade vi i går med sol svag vind och värme vilket gjorde att jag inte öppnade datorn på hela dagen. Efter frukost beslutade vi oss för att ha en lat dag.Packade smörgås och goo- fika och kall saft i ryggsäcken och drog iväg 4 mil mot Bjurholm. Här har vi kommit upp på Balberget 440 meter över havet med milsvida sikt åt alla håll.

Här i Vännäs äter vi pensionärer lunch resp middag...


för 35kr/person 7 dagar i veckan - om vi vill -. Fika däremot fixar vi oftast själv. Här är ett enkelt kyrkkaffe för två som vi hade i solen på Mays altan i går.... Har jag sagt det förr nån gång? Toppen att vara pensionär och vara två.

de flesta dagar fem dagar i veckan....


sen den 6 maj har vi hållit på att skrapa och måla det här huset några timmar varje dag. Dagen före midsommarafton blev vi klara och det känns bra. I fjol sommar målade vi garaget och i år huset så nu är det fint och nymålat hos May på Kronvägen 3 i Vännäs

du ser alldeles rätt - en ful gammal gubbe...


bloggmakarn själv skitig och blöt. River mossa på stenplattorna och upptäcker att högtrycksspruta är tio gånger effektivare än stålborste! Observera PÅ stenplattorna - inte mellan - . Där fick jag använda tre moraknivar och en liten elslip! Trevlig fortsättning på Midsommarhelgen.

"nej men vad har nu may hittat på?"


minns ni rubriken och bilden från bloggen 16 juni. Här kommer förklaringen! Visst blev det ett lyckat resultat att måla den gamla soltorkade teakdörren?  Som jag sagt många gånger förr: Jag vet inget som inte den kvinnan klarar av. Åh vad jag är glad att du finns May!

åh fyyyy för att vara husägare.....


när man börjar bli gammal. Det finns hur mycket jobb som helst som måste göras och aldrig tar det slut på saker som måste rättas till eller förbättras eller förnyas..... Nej nu är det snart dags att sälja och skaffa sig en trevlig liten lägenhet...

kan may och du komma på kalas i dag...


frågade Mays granne Eva när jag klev ur bilen i går morse. Det kunde vi och det blev en trevlig stund hos Bastian som fyllde 4 år och här äter tärta med storasyster Elie och mamma Eva på Envägen i Vännäs.

kvart i fyra på förmiddan...


på årets längsta dag - i går 21 juni - såg det ut så här utanför mitt sovrumsfönster när jag satt och drack mitt morgonkaffe och lyssnade till P2 musik. +5 visade termometern som utomhustemp så "än så är det långt till vår"..eller högsommarvärmen som vi hade nån vecka i början av maj...

Hur många år är det......


mellan de här "vardagsföremålen " vi omger oss med. När man hade mjöl i den här behållaren hade ingen människa någonsinn hört talas om GPS eller digitaltermometer. Och många av dagens GPS-användare förstår nog inte varför man hade mjöl i en sån här behållare i sitt kök.

Nu vare klart!


fönstertvätten hos syrran - i Avaträsk utanför Dorotea- för denna gång. Många glasytor både uppe och nere i en gammal fd. bondgård-mangårdsbyggnad. Här var jag många somrar som barn för så där 60 år sen när min mormor och hennes bror hade lantbruk här med häst kor,höns och kalvar. Och så kvällarna med morbror Anselm  på fiske vid "Stormetarstenen". 

i avaträsk nån mil från dorotea.....


bor Bloggmakarns syster Gerd md maken Anders. I mitt "sovrum" hos dem finns den här välanvända vävstolen. Genom åren har här vävts mycket mattor och dukar och gardiner och annat. Just denna helg är jag här och hjälper henne med fönstertvätt. Hon är "ärmlös" och jag har ju tvättat fönster i 20 år i mitt jobb som lokalvårdare på Frostviksskolan.

Man får alltså lust att bygga sig en viadukt......


Då tar man fram största spaden gräver sig en stor grop,köper några säckar cement  en knippe armeringsjärn och lite bräder till gjutformen. Och se efter några dagar har man fått sig en sån här att ha i hörnet av gräsmattan. Tjusigt eller hur? Skämt å sido tycker jag det är tjusigt med dessa ingengörer som plötsligt bygger en sån här  och i slutändan verkligen får det att fungera med väganslutningar och allt.

"nu nalkas ljuva sommar"....


med möjlighet att vistas utomhus i värme och ljus och en och annan resa där radiostationen - så här behändigt förpackat - får hänga med. Drar till Dorotea till syrran och svågern över veckoslutet. RSV-årsmöte på söndag med radiokompisar man hört men inte sett under året gör det roligt att vara SÄNDAREAMATÖR  SM2JCG.

Nejmen vad har nu May hittat på? Målar hon ytterdörren..?


Nu har det väl snurrat om för den stackars kvinnan... hvitmåla en teakdörr....?

En Pensionärs årsbehov av karameller och....


läsk skulle man kunna kalla den här bilden för. I själva verket var vi till Umeå i går och hämtade Pengsjögårdens sommarbehov av dricka och godis. När vi en timme senare kom till konfirmandlägret som pågick på Pengsjögården blev glädjen stor och äkta. Innan vi kom fanns där bara glasspinnar som godis!

Björnlandsbäck och Björnkullen......


blev det tidigt på söndagsmorgon. Vi var lovade regn och gråväder redan på lördagskväll men den här gången gissade vädermakarn fel. Strålande fint väder hade vi och lagomt varm. 30 personer hade letat sig upp inklusive hela den här trevliga familjen. En chäfervalp och en stor angorakatt var också med.Cecilia och Helene sjöng och spelade och Gunnar predikade vid denna fina gökotta redan 09.00.

Lördagsmorgon med sol och värme......


beslutar vi oss för en "lat dag". Köper med oss jordgubbar och grädde och drar iväg 6 mil ned till Nordmalingsfjärden Järnäs och Fårskäret. Där får vi en trevlig eftermiddag med lilla Nora,pappa Magnus och mamma Anna som fått låna en stuga alldeles intill havsstranden.

http://www.blocket.se/vi/27956042.htm


Nu är det strax färdigmålat på Kronvägen 3. Två sådana här oöppnade 10L burkar kvalitetsfärg fick vi över. Behöver du bra färg till ännu bättre pris så hör av dig till May. 0935  51368. Foppatofflorna är inte till salu!

Några timmar i går eftermiddag....


visade termometern i mitt sovrumsfönster dessa härliga temperaturer. Bloggmakarn som fryser permanen önskar sig många dagar denna sommar med dessa härliga temperaturer.

Här är dom......


Madde och Mirjam som bodde hos May på kronvägen en vecka i Januari. I går tog de studenten i strålande sol hemma i Södertälje. Nu önskar vi dem en lång skön sommar med lagomt med sommarjobb och många lata soliga dagar.

I dag säger May och Gunnar Maria och Mikke JÄTTEGRATTIS


Till Madde och Mirjam nere i huvudkommunen som i dag tar sin studentexamen. Flickorna pryade en vecka i Januari på Norrlandsoperan och det var en mycket trevlig vecka både för dem,för Maria som var deras handledare och för May och mig som de bodde hos under veckan. Grattis Grattis!

"sötisar" kalla min yngsta dotter Sofia.....


som bor i Malmö,dessa slemmiga sengångare för. När det regnar har hon gräsmattan full av dem och då sätter hon på makrolinsen på kameran och kryper och krälar bland sina små vänner. Usch! Jag ska aldrig skaffa mig en kamera för närbilder...

Goda vänner kan man aldrig få för många av......


I går kväll ringde May och sa: Ta på dig jackan och skor och gå ner på vägen nedanför huset där du bor....Där stod May och en stor husbil som våra goda vänner hade köpt. Nu blev det en dryg timmes provtur i den fina försommarkvällen. En fin avslutning på nationaldagen!

alltså,alltså som konstnär får man visst hitta på.....


vad tok som helst eller...? I går var vi till skulpturparken på vernissage och det var en ny upplevelse. Mycket knepiga saker fick vi se och allt kallade vår guide för konst. Jag är nog fruktandvärt okulturell för jag tycket att en del var rena stolligheter som det här till exempel........

Det bästa som finns är att vara pensionär och vara två....


se bara hur trevligt vi har det tillsammans May och jag! Den här veckan har vi målat hennes hus varje dag,men en eftermiddag blev vi less. Vi lånade en släpvagna och fraktade den här orgeln till Pengsjögården. Där fanns en skruttorgel som vi tog med oss till soptippen.Men på soptippen ville de höra oss spela en låt på orgeln innan de hivade den i soporna!

I 26 år var jag bassångare i den sedan 2008...


upplösta ALANÄSKÖREN i och med körledaren Kerstins pensionering. I dag fyller KERSTIN jämna år och jag vill med denna gamla bild visa att vi inte bara övade sång- vi hade alltid trevligt med KERSTIN som körledare! Grattis Kerstin från hela din gamla kör på din högtidsdag.

Här sitter Siv Hållander på balkongen hos äldsta dottern Ylva...


i Västerås. Ylva har bjudit hem mamma några dagar över Morsdag. Förutom Ylva har Siv ytterligare fyra barn och just i dag för 43 år sen blev hon min fru och det yttersta upphovet till våra fem trevliga ungdomar som alla är så måna om sina gamla föräldrar.

Mellan sommarens alla regnskurar händer det att...


solen tittar fram. Just en sån dag upplevde jag för några år sen när jag var med och gick kyrkmarschen mellan Avaträsk och Dorotea. Här har vi nyss fikat mitt på skogen och har en timmes promenad kvar till målgången på Kullerbacken. Den 11 juli är det dags igen så ännu har du möjlighet att vara med.

Håll med om att det var bättre förr....


Då kallades en ny sån här för HERRCYKEL. Monark heter den här skönheten som levererades med 28 tums fälgar,ballongdäck, skärmar,pakethållare, kedjeskydd och belysning för ungefär 200kr. För 4995kr får du i dag en ram två hjul inga skärmar ingen belysning inget kedjeskydd en kanske två pedaler och 28 växlar av vilka du har behov av max tre. Ur led är tiden!

RSS 2.0