Det är synd om Polisen i Vännäs......

som måste bo i det här huset med så många och långa istappar. Miljöovänligt och dyrt i drift på alla sätt,så visst är det synd om Vännäs Poliser....

388 + 380 + 408 + 333 : 4 =377.25

Hur kunde denna enkla mattematik vara så svår? Vi vägde varje apelsin för sig multiplicerade resultatet och dividerade med antalet apelsiner....

388380408333....

väger de här apelsinerna tillsammans. Vad är snittvikten på varje enskild apelsin?

Bloggmakarn har under många år....

haft dessa visa ord till sitt valspråk.......med en lite annorlunda lydelse: " Om man kan vara glad över lite - får man vara glad nästan jämt".

äldsta dottern "efterlyst".....

Små barn små bekymmer stora barn stora......

För femtiotre år sen.....

i oktober började Bloggmakarn sjunga i kör. Då var han något äldre än den här blivande storsångaren men lika inspirerande och roligt är det nästan varje gång man får vara med och sjunga......

Johanneskyrkan i Vännäs har......

utomordentligt trevliga anställda. Alltid vänliga tillmötesgående och tillgängliga på allt sätt. En morgon lyckades vi samla tre av dem i Cafè femman. Vilka är de och vilka funktioner har de?

Att halva dagen och hela kvällen.....

läsa böcker man gillar är en av pensionärslivets många fördelar. Boken till höger kan verkligen rekomenderas,den till vänster blir säkert lika bra....

Här i Vännäs har vi två stora.....

livsmedelsaffärer som försöker överträffa varandra när det gäller frukt och grönt. Jättebra för oss kunder och i går hittade jag de här tjusiga frukterna. Vet du vad de heter och äter man dem som apelsiner eller...?

Som kontrast till gårdagens Bloggbild....

är dagens bloggbild tagen från samma plats fast i mitten på augusti i stället för mitten av januari. Bloggmakarn väljer tveklöst Augustiårstiden.....

För Bloggmakarns fem vuxna barn.....

i den södra landsändan är dagens bloggbild avsedd.Söder om Uppsala finns det ju inte mycket till snö och vinter men här i Vännäs har vi den allra bästa vinter man kan önska sig: Massor av snö och minusgrader!

Vid sopplunchen i Missionskyrkan.....

i går,serverades två sorters soppa. Ingvar blev så till sig att han tog av båda sopporna - samtidigt!

Oftast är det mycken skit på FB och Internet....

men ibland glimmar det till som det som kom i går....Mycket duktig pedagog måste man säga. Kan vi få några tusen av den kalibern till våra svenska skolor tack.

Många duktiga medhjälpare.....

som gärna hjälper till ,har vi på Cafè femman. Inga är en av dem som en dag kom med de här kakorna. Kan du gissa vad sorts kakor det var hon bakat?

Nu har Johanneskören börjat med sina....

körövningar igen. Just nu handlar det mycket om ljuset och vad är det för namn på söndagen i början av februari när vi sjunger så mycket om ljuset?

Burträsk-Genev-Skellefteå-Berlin-Huskvarna-Kramfors....

är några av de platser som Bloggmakarn dagligen har kontakt med med den här utrustningen på sitt skrivbord. Några gillar flugfiske eller skidåkning eller att köra skoter...För Bloggmakarna är det Amatörradio som gäller.....

Här är det väl dags för klagomål......

av den som betalat för helsidesannonsen om kryssningar - med bild , text och jätterubriker på motstående sida om ja vad då...Trygg och säker kryssning eller...?

Väl eller oskrynklad tjuga utlovas....

till den av bloggläsarna som kan klura ut dagens Bloggåta? Ledtråd kan vara att det handlar om välljud och stort ljud...

Javisst...En plastsäck en såg och en.....

sekatör så slipper du barr i fönsterlådorna eller hela vägen ut...... Klipp och såga bara så slutar det så här elegant!

Förr öppnade vi altanfönstret och kastade ut......

men det finns ju bättre och enklare metoder.....

"Bekymra dig inte för gamla bekymmer......

det kommer städigt nya". Det ordstävet kom Sven,en av våra gäster på Cafè femman med i går.Bloggmakarn hade aldrig hört uttrycket och tycker det var fyndigt!

Cafè femman tidig onsdagsmorgon......

något är på gång och full verksamhet råder innan gästerna kommer...Men vad är det som pågår här?

Den här infomationen.....

kan nog behövas med dagens enorma utbud av frukt och grönt.....

pappa jag vill ha pension nu!

säger ibland Bloggmakarns vuxna barn när de hör vilket avslappnande liv vi pensionärer har: Måndagsförmiddag med 11a-kaffe i bästa tvåsamhet med tidningsläsning och tankar om att ta en promenad i "grannväre",så jag förstår dem.....

Ååååå vad händer om man.....

inte följer uppmaningen att "hetssuga" utan suger med välbehag medan kön masar sig mot kassan?

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !


? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?`?? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?


På Cafè femman försöker vi.....

just nu att hinna "äta oss genom" en stor fruktkorg som vi fick på Julafton. Många okända nya fruktsorter finns det. Vad kallas den här?

Nu har vi startat upp Cafè femman igen...

och i går passade vi på att kalasa på godsaker som blev kvar från festen vi hade på Julafton. Radiokaka,glass och kaffe t.ex. Mycket smarrigt för oss som var där.

Efter drygt två timmars hår kamp med......

snöslungan var det mesta återigen framkomligt på kronvägen. Sen blev det det här med nyskalad mandelpotatis. Vad är det i stekpannan? Jätte - supergott var det i alla fall!

Eländers eländeh!!

Bloggmakarn skulle köpa ris,som många gånger förr och så blev det fel sort! Grötris i stället för Matris! För man kan väl inte använda Grötris till köttbullar och annat som ris passar till eller?

Den här Doftrankan finns på.....

kronvägen och är emellanåt full av vita väldoftande blommor. Men nu har det blivit frukt också och Bloggmakarn undrar om någon av Bloggläsarna kan förklara varför det blir så?

Med födelsedata från 1931 till 1942....

Var vi fyra "ungdomar" som hade en trevlig Nyårsafton med lagom av allt. Lagomt av mat...av dryck...av tid...och av minnen från åren som gått med stort samfällt Tack till Bibelns Gud för hans stora trofasthet och nåd genom alla åren.

RSS 2.0