Hos Småfolks-skräddaren uppe på kronvägen....


gjorde jag besök i går. Hon hade fått en beställning av Nora som blir 7 månader i slutet av maj och behövde lite nya ärtiga vårkläder när hon skulle ut på promenad med mamma Anna och pappa Magnus.

Fem kilometer från riksgränsen mot Norge....


bodde jag i 30 år innan jag flyttade hit till Vännäs. Där hade jag den här naturen inpå knutarna. Här är jag ute på träningsrunda uppe vid ett rengärde inför sommarens kyrkmarch i Dorotea i mitten av juli. Fjällen i bakgrunden är inne i Norge.

Tänk att nu är det bara två dagar kvar....


till den ljuvliga kväll när vi åter får tända majbrasan. Det känns som att den här vintern har varit extra lång och snörik men just nu när klockan är 04:30 och solen lyser i fönstren på Isbanegatan 19 vill bloggmakarn på Isbanegatan 21 önska alla bloggläsare en fin dag och en fin Valborgsmässoafton om några dagar.

I dag vill jag presentera......


tre mycket duktiga musiker från helgens vårkonserter.Tommy Boman på elbas,Samuel Muntlin tenorsax och Claes-Erik Schwarts trummor som verkligen förhöjde glädjen och inspirationen för oss sångare med sitt utomordentligt skickliga spelande.

I går var det dags för del två av...


Johannes och Vännäsbykörernas samarbete med Rosornas kör i Hörnefors. Lika trevligt hade vi i går när vi sjöng i Hörnefors kyrka. Här är det tre körsångare som väntar på kör-bussen till Hörnefors i det strålande fina vårvädret.

Johanneskyrkan Vännäs lördag 24 april...


klockan är 14:55 och här ska strax bli drygt två timmars stenhårt genrep inför kvällens konsert: "Visst ska våren komma". Efter genrepet pausade vi en stund med kaffe och smörgåstårta och gav sen en mycket uppskattad konsert tillsammans med våra duktiga instrumentalister och solister inför en välbesatt kyrka.

Som pensionär förfogar man ju själv....


över sin tid och här i den svarta fåtöljen i vardagsrummet har jag tillbringat många timmar i sällskap med Bibeln,Världen i Dag eller en god bok. Dessutom är det en utmärkt böneplats alla tider på året.

Med Östen vid ratten drog....


Johannes och Vännäsbykörerna till Hörnefors på torsdagskvällen för att samöva med Hörnefors kyrkokör. Omkring 50 sångare som i drygt två timmar drillades av våra duktiga körledare. Dessutom hade vi en rad musiker med och särskilt saxofonistens yammmande fick applåder! Tjugo över tio var vi hemma vid Johanneskyrkan igen efter en trevlig övningskväll. Lyssna till oss kan du göra på lördag 18.00 i Johanneskyrkan och samma tid på söndag i kyrkan i Hörnefors.

Här kapar Christer vår jättetrevliga vaktmästare......


till nya parkettgolvet till sin lägenhet medan dottern Sara med sonen Erik kollar att pappa/morfar mäter rätt.

Tänk att det blev ett slut på.....


den här vintern också! För nu är det väl vår även här i Vännäs när man kan hänga tvätten ute,solen skiner och det är bara lite synlig snö kvar  där man bor? 20 April 2010. 12:45

Syskonträff var det på...


Isbanegatan 21 i går. Numera är vi ju alla pensionärer och kan träffas inte bara veckoslut. I år hade Ida från Gäddede tid att vara med en stund och det var trevligt.Vi är tre syskon som brukar träffas tre gånger per år och i går var det Vännäs som var mötesplatsen.

Det här är Pontus och Jessica.....


min brors dotter och sambo. Unga människor i sina bästa år med hela Europa som arbetsplats. De gillar friluftsliv och här är de på någon skidort för några dagars avkoppling och rekreation.

Som en av Jobs ungar i Bibeln (Job.1:4)...


känner jag mig när jag skickar med denna bild från kalaset hos Sally och Arne i går eftermiddag.Sally och May är kusiner liksom Mays syter Ida som är här i hemtrakterna några dagar. Då passade Sally på att bjuda på jättesmarrig middag med förrätt och varmrätt och efterrätt och kaffe med spröda rån med grädde och glass....

Förr eller senare måste jag väl...


våga visa mig vem jag egentligen är som nästan varenda dag kommer med dessa oskarpa bilder och mer eller mindre kluriga komentarer. Den här bilden tog min webbkamera av mig i fredagskväll och den får duga. I dag är det ju lördag igen,grått och mulet här i Vännäs efter 7 soliga morgnar i rad. Ha en trevlig helg!

Så kom dom då till sist....


dessa ljuvliga första vårblommor utanför mitt vardagsrumsfönster. I tisdags kom den första och i dag efter 7 morgnar av strålande sol kom syskonen också och nu är dom tre. Och uppe till väster i bild kommer de första pärlhyasinterna...något säger mig att snart så är det valborg och pingst och sommar - i år också!

Du har en B i f u r k a t i o n ....


i din hand sa lillasyster May till storasyster Ida som jag hade nöjet att bjuda på våffellunch i dag torsdag 15 april. May är ju gammal företagssköterska och kan det mesta om blodomlopp och svåra ord. Ida och jag fattade ingenting men May kunde förklara....

Musikcafe` har vi haft i dag....


på Cafe 5an under Johanneskyrkan. Det var väldigt trevligt med mycket sång och musik jättegoda smörgåstårtor som Britt hade bakat och annat goo-fika som May bidrog med. !4 st var vi som mest som träffades och trivdes några förmiddagstimmar i det strålande fina vårvädret.

Det här är Alf och Britt Broman


i Vännäsby. Britt är ansvarig för Cafe 5an tre dagar i veckan i Johanneskyrkan. Vid gudstjänsten i söndags berättade hon om cafeverksamheten, målsättningen och att den verkligen behövs. Kollekten till Cafe 5an blev drygt 1500 kr.

Med Gud och hans vänskap....


hans Ande och Ord, den gamla väckelsesången av C.O. Rosenius tog EFS-föreningen i Brån avsked av sitt kära kapell i strålande vårsol i söndags. Drygt hundra år har kapellet funnits men nu var det dags att avyttra det.EFS-föreningen finns dock kvar men nu som hyresgäst i lilla salen.

Kalasväderslördag...


och lika fin lördagskväll hade vi i Vännäs i går. Otroliga saker händer när t.o.m jättedrivorna av snö utanför mitt sovrumsfönster smälter, vägarna är snöfria och slaskiga och långt in på kvällarna är det fortfarande plusgrader. Länge leve den svenska våren!

Min digitalkamera...


börjar bli sliten. Den har nog hängt med 3-4 år bokstavligen! Alltid i innerfickan alltid redo att användas. Några gånger har den ramlat ur fickan.Inte så bra.Kanske dags att skaffa sig en ny-en sån här eller...?

En helt otroligt härlig känsla var det....


att efter drygt 6 månader med några musklick åter få ställa på min kära gamla GOLF. Den har sovit törnrosasömn sen den 28 sept i min carport med sommardäcken på. Nu när det är snö och isfria vägar överallt här i Vännäs är det dags att använa bilen några månader igen.

Nästan femhundra levnadsår.....


var representerade av oss sex som var på kalas hos May på Kronvägen här i Vännäs i går. Idel ädel pensionärer alltså och trevligt hade vi och god mat och god efterrätt fick vi som var en fröjd både för öga och gom

Snacka om förutsättningar alltså...


förutsättningar att överleva i en livsfientlig miljö. Här är dom nu- bevisen på att det är en ny sommar på gång även i Vännäs. För när solen ligger på så har miljön ingen betydelse. Dom kommer ändå- de här gula knapparna som vi blir lika glada att se varje vår.

Än så är det långt till vår....


innan rönn i blomma står,står det i den gamla vårvisan. Det här är kronvägen 3 i Vännäs 4 april 2010. Ännu dröjer det nog nån vecka innan det är dags att plocka fram kratta och gräsklippare

Annandag påsk 2010......


Fyllde Maj jämna år. Det blev en trevlig dag! Massor av telefonhälsningar,massor av blommor och en fin eftermiddag med två av barnen med familjer. Den här bilden tog min nya LapTop på oss just i början av middagsförberedelsen.

1985 den 5 april fyllde May på Kronvägen 50 år.....


nu är det dags igen. Annandag påsk 2010 har May stor högtidsdag. Alltid lika glad är hon och omtyckt av alla. Här är det grannens barn som uppvaktar med blommor på påskdagskvällen. Känner du May och vill ge henne en hälsning så ring 0935 51368 det skulle hon säkert uppskatta! Bloggmakaren på Isbanegatan vill också säga ett stort GRATTIS på högtidsdagen.

Huka er kärringar och göbbar.......


Var det någon som sa en gång för länge sen och det uttrycket lånar jag i dag!
Nu är det slut på datortorkan,min gamla burk får vila sig ett ta sen jag varit till MediaMarkt och köpt mig min första bärbara dator.Känns bra att ha en dator som fungerar igen.

RSS 2.0