i går var jag på gudstjänst hit....

här kan man alltså både spela in på CD-skiva och dessutom lägga ut programmet direkt på webben via www. Den här förnämliga utrustningen finns här i Vännäs. Kan du gissa vart?

men vad är nu detta? Högt uppe under taket

i en vestibul i ett hus någonstans här i Vännäsbyggden...Och vad kan den här konstruktion ha haft för funktion att fylla?

ett härligt tydligt vårtecken i Vännäs.....

såg Bloggmakarn i går på väg hem från HC. Dessa jättestora högar av smutsig snö som våra skickliga snöröjare skrapar upp från gator och trotoarer för att vårsolen snabbare ska kunna ge oss halkfria gator och vägar.

neeeeeij! inte var det meningen.....

att mina jättegoa muffins skulle se ut så här....Men ibland misslyckas Bloggmakarn som bagare - som den här gången..... Cafe 5an kommer dock att acceptera även dessa oformade muffins......

för tre år sen när jag blev pensionär....

fick jag den här orkideen av min arbetsgivare Strömsunds Kommun. Den blommar fortfarande två gånger om året men behöver snart en större kruka eller...?

om man ska åtgärda något som är 47 meter långt....

är det bra att ha en sån här. Om man har en sån här,vad är det då troligt att man ska åtgärda och vad kan resultatet tänkas bli?

om man som bloggmakarn dricker sitt morgonkaffe......

ungefär halv fyra varje morgon...kan det väl pass med en sån här frukost runt niotiden.... Eller kalls den för "Vulgärfrukost" då?

om du äger en dator och missade gårdagens....

TV-Gudstjänst från Pingstkyrkan i Robertsfors så finner du den på denna adress: svt.se Jag vill rekomendera dig att ta dig tid den där stunden det tar att se och lyssna för det var en fin Gudstjänst.

en stor svart klump med vev på ena kortsidan.....

ja så såg telefonen ut när Bloggmakarn var tonåring... Och mobiltelefon hade ingen hört talas om... Så visst är det fantastiskt att kunna ha en sån här i bröstfickan,kunna ringa över hela världen och ta färgbilder med,både stilbilder och video.....

I cafe femman tisd - torsd 07:30 -12.00...

har vi ganska mycket gäster...speciellt nu i denna vargakyla. En morgon satt vi och filosoferade över livet och kom överens om att den här bilden är en bra bild på en människas liv...vi har hunnit olika långt genom livet....håller du med?

hur bagare erik 94 år ung skall justera....

pendeln på sin klocka förklarar här Urmakare Olle 78 år. Båda var med i går vid EFS missionsmöte där Bagare Erik också stod för fikat...

Den här ligger på fönsterbrädan i mitt.....

vardagsrum fram,för favoritstolen där jag tillbringar många timmar. Som du ser finns det en massa olika ämnesområden i den här lilla boken,men vad heter själva boken?

åh 2000 kubikmeter ved är sålda och nu är....

veden slut hos försäljaren och pelletsen är också snart slut och plånboken är tom och aldrig blir det pension....men nästan ingen myggolja behöver Bloggmakarn använda numera!

februarimåndag med polarkyla.....

kallar jag denna bild från i går. Klockan närmar sig 11a-kaffe strålande sol och minus 26 ute och jag har absolut ingen anledning att gå ut i dag..... Att vara pensionär är........

De här trevliga figurerna hittade vi....

på en mycket välkänd affär i Umeå. Där fanns allt möjligt annat också och till mycket överkommliga priser. Dessutom var där ganska mycket folk...vilken affär tänker jag på? Neeeeeeeeeeeeeeeeij inte Clas Ohlson.......

säg mig vad du har på ditt skrivbord......

och jag ska säga dig vem du är...kanske man kan säga. Så här ser det ut på Bloggmakarns skrivbord och av det kan man väl förmoda att han gillar radio och att snacka och snacka och......

stillahavslyra fick Bloggmakarn.......

till fredagsmiddag i går. Mycket smarrig med god senapssås potatis och grönsaker. Men vad heter fisken när du hämtar den i frysdisken?

min svärfar johan hållberg var en duktig........

golvursmakare. Han inte bara gjorde träskåpet,han svarvade alla kugghjul och annat som behövdes i urverket också.... Men dagens bloggbild är väl knappast en modern variant av ett golvur eller...?

åttio år ung var damen Bloggmakarn.....

hälsade på i går. Hon hade födelsedag med mycket goofika. Dessutom den här fina tavlan och visst ger den en tankeställare om vad som kan vara bra att minnas under livets gång......

vi var i umme i går och besiktade bilen och......

"berikade" en del affärer. Den här trevliga tavlan fann vi på en garnaffär kanske något att sätta på lägenhetsdörren?

ingen nyskrynklad tjuga utlovas.......

men en kul bloggbild blev det av gårdagens besök på HC och Apotek....Vad använder man de här grejorna till och vad felas Bloggmakarn?

Ja just så här kan man känna sig......

ibland när man inte kommer överens med sin dator. Tursamt nog blir det mer och mer sällan som detta händer. Svårast är att kunna smälta att datorn alltid har rätt. Den gör vad den blivit lärd punkt slut!

det råder tillfällig bloggbildstorka.....

hos Bloggmakarn just nu och därför blir det en bild från förra helgen... Som Radioamatör tycker man att den här bilden är skön att titta på - bra grejor för att kunna utföra sitt uppdrag.

på spåret...skavlan...

och så den här trevliga damen i centrum brukar vara fredagskvällsnöjet på Kronvägen här i Vännäs. Trevlig helg tillönskas alla Bloggläsare!

citronellerna hade vi besök av i går........

nio mogna ungdomar med lika många cittror. De ledde oss i allsången och hade dessutom en manlig solist 94 år ung som med stark och klar röst sjöng psalm 231 ur vår svenska psalmbok. Det var May och Gunnar som stod för fika den här gången.

att leva i fred och frid med Gud......

och alla människor,att ha god hälsa,vara pensionär och nyss hämtat dagens post och dessutom 11a-kaffe på G.....Vad kan man mera önska sig...?

högfärdsblåsan på Isbanegatan......

kallar jag den här bilden för. Hon - för det är en hon - skulle ha visat sig runt jul och nyår men hann inte riktigt med men är ju lika stilig i februari....

Får jag presentera ett jättegott........

frukostalternativ? Nu när det finns jättesöta goda vindrruvor brukar jag klyva en hög och ha i frukostfilet. Lägg därtill glutenfritt hårt bröd med kokt skinka så klara man sig bra fram till 11a-kaffet!

RSS 2.0