Ska man bo här bör man nog vara.....

ganska frisk...Med så täta intervaller av näringsintag blir man nog tämligen snabbt både fet och lat....

För drygt tiotusen kronor....

har Bloggmakarn åkt taxi de senaste fem dagarna. Tursamt nog blev egenavgiften bara 4 x 80kr,så pensionärsbudgeten går nog ihop denna månad också.....

kommer du till Gäddede eller frostviken....

ska du absolut besöka Häggnäsets Keramik där de tillverkar så här fina ljusstakar och en massa andra saker. Gårdsförsäljning,trevligt bemötande och gott fika gör att man gärna återkommer.

efter en ond söndagsnatt.....

gick Bloggmakarn till farbror doktorn på måndagsmorgon. han tyckte ultraljud så det blev taxi 2 x 25 mil... Och Bloggmakarn som nu vant sig vid NUS och max 2 x 2,8 mil....

en mangel visade gårdagens bloggbild.....

och den du ser i dag är den gamla skåpen från mitten av 1700-talet...På den står den solcellsdrivna lampan från början av 2000-talet. "Bara ca 300 års åldersskillnad"

Men nu blir det jättesvårt....

vad använde man den här "brädan och rullen" till i gamla tider. De ska alltså användas tillsammans.....

sommar-söndags-middag......

av bästa sort: Steksill,löksås med potatis och jordgubbar med grädde till efterrätt. Allt avnjutet i solen på altanen. Pensionärslivet när det är som bäst!

om man fått tippkärran full....

med trädgårdsavfall som ska tömmas i komposten...är det förnämligt att som Bloggmakarn vara nästan 200cm i strumplästen

jamen mina kära bloggläsande vännäsbor....

äter ni aldrig ägg eller köper ägg på ICA här i Vännäs? Om du lyfter blicken där du köper ägg så ser du den här trevliga pullan och tuppen!

den här trevliga hönsgården passeras av......

hundratals människor varje dag här i Vännäs,de flesta utan att lägga märke till den. Vart finns den här fina pullan och tuppen?

"En skolkantor av den gamla sorten"....

som inte längre finns.Så presenterade han sig, Bertil Wänman född 1921 organist på sommarmötet i gamla skolan i Harrsele i går. Spelade och sjöng till alla psalmerna och det var inget släpigt "gammelmansspel". Och ni skulle hört honom inleda med "preludium av Bach" på det gamla orgelharmoniet! Det är inte många modernt utbildade kantorer som klarar av det. Tack för den upplevelsen Bertil!

ja visst var det en tjärdal du såg.......

på gårdagens bloggbild och Inga gissade alldeles rätt. På väg hem besökte vi Granö kyrka och fann den här fina stenen som visar att tjärbränning tydligen var ett yrke en gång i tiden.

Videlunds byagård....

hälsade Bloggmakarn på i går eftermiddag och det var mycket intressant. Den verksamhet som här pågår har här förekommit till och ifrån i mer än hundra år. Är det någon av Bloggläsarna som kan gissa vad som sker här?

torsdagsmiddag i solen på altanen....

som solist, åt Bloggmakarn detta...Men vad är det man äter när man behöver både gaffel och sked?

så många knivar använde Bloggmakarn.......

i går förmiddag och det blev ett väldigt bra resultat. En gång varje sommar tillhör det pensionärlivets "måste"...Vad var det Bloggmakarn använde knivarna till?

anna-karin furunes.....

hette den här kvinnan vars ansikte avbildats på den här stålplåten som May står bredvid. Ett av konstverken efter sjuälvsleden mellan Umeå och Borgafjäll. Har du vägarna förbi så bromsa in och läs mer om pigan Anna-Karin Furunäs.

"man tager vad man haver".....

Vi hade sommargudstjänst på Vållan i söndags i strålande sommarväder. När vi skulle ringa in till Gudstjänst hade vi ingen klocka och klockstapel. Men vi hade kyrkvärden Linda med oss och värdparet Margot och Stig hade en gammal klocka som hon fick låna och ringa i......

gammal kärlek av allra bästa sort......


stekande hett med strålande sol.....

har vi haft i Vännäs hela denna vecka. Då har Bloggmakarn en speciell känsla med pälsklädda varelser eller som humlan på rakaborsten här. Tänk vad den stackarn måste svettas i sin kostym och att aldig kunna ta av sig i badbyxor... Nästa bloggbild måndagsmorgon. Ha en fin solig helg!

1981 var bloggmakarn anställd av SCA.....

några veckor varje vår. Då gick vi med röjsåg och avverkade sån här klen skog,när förhållandena var bra ca 1ha/dag.Vi hade det nog bra mycket bättre än den stackare som måste sitta instängd i hytten i solvärmen för att utföra samma jobb.

"och gud gav växten",står det i ett...

sammanhang i Bibeln. Så san så för när vi var ute på vår cykelrunda i går kväll upptäckte vi att Gud planterat stora fina smultron efter vägkanten på en sträcka av minst 25 meter. Han gör alltihop: Planterar - vattnar - och ser till att det blir bär - .

eländers eeeeeländeeeeh!

i går när vi satt upp nätet över jordgubbarna hamnade May på fel sida om nätet! Tidigast i mitten av augusti slipper hon väl ut...Men å andra sidan får hon äta hur mycket jordgubbar hon vill.....

åh hej och håååå.....

om du minns bloggbilden från slutet av april med den till synes stendöda vinbärsbusken så se bara vad tio veckors sol och värme kan åstakomma. Säkert blir det 30L rödvinbär från den här busken i år också!

sommar-kyrk-lunch i solen....

på altanen med rabarberkräm,äggmacka,kaffe och kaka....Absolut toppen att vara pensionär!

högsommar är det när bloggmakarn....

dricker sitt morgonkaffe 03:30 med solen mot stora tallen.Drygt sexton timmar senare har solen gått nästan ett varv och lyser rakt in genom fönstret....

ser du den här tjusiga fönsterlådan.....

när du är ute och cyklar eller promenerar har du kommit dit Bloggmakarn bor. Och på andra sidan husknuten finns en låda till lika grann! Trevlig regnfattig helg tillönskas alla Bloggläsare.

salladsbar med självplock för....

100kr/kg lockar Konsum här i Vännäs med just nu. Vi har prövat en gång och det vart mycket gott och mycket dyrt...Men det var kanske meningen:-)))

RSS 2.0