Pankaksmåne över Kronvägen......

I går var det tunn fläskpankak till middag och när sista pankakan inte blev riktigt hel utbrast kocken:"Den ser ju ut som månen".... God var den i alla fall !

Pankaksmåne över Kronvägen......


Gamla tiders kollo med obligatoriskt...

utomhusbad oavsett väder...Annat är det nu på Pengsjögården med lägerdagar med mycket trevliga aktiviteter som tex. vattenrutchkana på presseningar  och varmt såpvatten på ungarna......

Man blir såå aaarg på detta eländiga....

ogräs som finns överallt och så river och sliter man och hugger med häcksaxen och såååå Plötsligt så finns den här fina kransen där mitt i klorofyllen och man måste stanna ett ögonblick i beundran över skaparens generositet mot sin av bild - människan. För visst är det för att glädja dig och mig som han låter såna här formationer finnas mitt i ogräset?

Det godaste som finns....

när man varit ute med gräsklipparen några timmar och är jättehungrig och så få komma till en sån här smarrig restmiddag med hemlagad pytt,rödbetor och vändstekt ägg + ett stort glas lingondricka. Fortfarande toppen att vara pensionär!

"Bordsbeställning".......

Någon av mina Bloggläsare som behöver ett stadigt bord så finns det ett till extrapris här i Vännäs. Ge ett bud så är det ditt!

Just nu blommar....

..både rönn och syren uppe på Kronvägen här i Vännäs. Ljuvlig sommar sista veckan i juni 2012.

Undras vem som....

sover bäst av de två damerna...och vem som vaktar vem:-))) May är kattvakt några dagar,eller är det tvärtom?

Ska du ha något gott till...

...eftermiddagskaffet eller närhelst du är sugen på en fika...Se till att du har en sån här förpackning i kylskåpet,verkligen supergott och ytterst vanebildande!

Stort drama i grannens blomrabatter eller....

Har det hänt något fruktansvärt drama i djurriket utanför Bloggmakarns fönster....mellan en katt och en igelkott eller nått annat hemskt... Eller är det grannen som tippade ut rödfärgen när han skulle måla vindskyddet?

i går var det en bild från utsidan.....

av Bloggmakarns fönster och så här ser det ut från insidan strax efter 04.00 sommarsolstånds-dagens morgon 2012. Underbart med sommar,behöver egentligen ingen vinter om jag får välja!

å,alldeles i början av midsommarveckan...

var det äntligen dax att sätta ut fönsterlådorna på Isbanegatan...Och i morgon är det sommarsolståndet = årets längsta dag och då har Bloggmakarn beställt sol och värme som räcker ända till början av vecka 26....

ingegerd en av kyrkvärdarna....

i Vännäsby kyrka,hälsade på i Cafè femman i morse. Hon hade med sig en jättestor smörgåstårta hon beställt från ICA. Det blev stort kalas med många gäster och även några bitar till de av våra gäster som inte orkade komma. Tusen tack Ingegerd!

plötsligt en morgon när du vaknar....

är det någon som byggt någonting i plast vid sängens fotända,och denne någon befinner sig uppenbarligen inne i den där plast... Då är den kanske läge att ringa 112?

om någon av Bloggläsarna funderat...

på vem som döljer sig bakom:vannasgunnar.blogg... så har du honom här. Han var på årsmöte i ett mycket trevligt samanhang i går och då gick det så här.....

hå,hå,hå...när Bloggmakarn var barn.....

för så där 60 år sen,hände det nån gång att vi fick några femöreskola eller en tablettask för 25 öre...dagens bloggbild kostar 79kr/kg...hur många sorter kan du räkna till...?

på 11a-kaffet i dag var vi fyra goda vänner....

som sågs igen efter att inte ha träffats på ett tag. Mycket gott fika fick vi och dessutom såg vi på varandra att åren bara rinner iväg. Tillsammans representerade vi drygt trehundra levnadsår.......

Hallååå där Bloggmakarns fem...

vuxna barn med barnbarnen i södra delen av landet! Som ni ser blev det sommar hos pappa långt uppe i norr i år också. Välkommen att hälsa på om drygt 6 veckor.

ungefär vartannat år...

händer det - nån varm försommardag- , att Bloggmakarn städar sitt förråd.... I dag var det dags igen och samma sköna känsla infann sig när det var gjort....

men vad egentligen pågår här...?

Ser ut som apelsinsaft..eller kan det var bensin och en jordfräs som behöver tankas..?

kan det ha varit en liten jordbävning...

i lördags natt som gjorde att toppkulan och linan på en av Konsums flaggstänger hamnade på marken?

typisk "bra att ha grej",om man känner sig....

kraftlös nån gång.Jag menar batteriet alltså: 12v / 18Ah,nätt och portabelt,lätt att bära med sig:men vems fötter är det?Ser ut att vara storlek 50 - minst!

minst hundra kanaler och inte...

en enda parabol. Vart finns det här huset med denna skog av antenner?

ibland eller ungefär en gång....

i veckan lagar vi mat på Cafè femman. I dag var det dags igen. Någon som har en susning om vad det här ska bli för smarrigt käk?

ja men är du riktigt säker på......

att du betalat TV-licensen...? Ser du den här bilen utanför köksfönstret är det bäst du kollar en gång till......

nationaldagsmiddag 2012.......

Stekt sill med löksås och mandelpotatis. Äkta Finnerödjajordgubbar med grädde,glass och ostkaka och en kopp svart kaffe..... Fortfarande toppen att vara två och vara pensionär....

första helveckan i juni.....

blommade häggen på Kronvägen i Vännäs. Kanske blir det sommar i år också.....

för fem dagar sen fanns här bara.......

svart jord,och nu all denna livskraft och grönska. Vad har Bloggmakarn fotograferat i dag?

Bor man i södra Lappland....

kan man få uppleva en så här ovanlig bild när man drar upp rullgardinen i sovrummet. Nu vill Bloggmakarn snart ha några "riktiga" sommarbilder med blommande syrener och hägg.....

att kapa vinterved är ju nödvändigt....

om man fortfarande har vedspis. Första juni var Bloggmakarn i Avaträsk i Södra Lappland och då såg det ut så här....

RSS 2.0