Kan du se vad det är som jag har....


bakom örat? sa May i onsdagskväll när vi lyssnade på en duktig sångkör. Jag är ju ganske skumögd så jag såg ingenting men tog en bild bakom hennes öra - direkt! Om du kan se vad hon har bakom  örat så ring 51368 så blir hon glad!

Ok,ok alla proffsfotografer med märkeskamera...


jag erkänner att detta är en usel bild utan skärpa och finess.... Men vad jag vill visa är att i går 28 september när jag var ute och gick i skogen fann jag nyutslagen midsommarblomster. Om jag minns rätt brukar de blomma sista veckan i maj och fram till månadsskiftet juni -juli. Jag tycker de här blommorna var som en hälsning om att det kommer en ny vår efter den död och förruttnelse som naturen nu går emot.

Ser du den här gamla Golfen....


efter vägarna här i Vännäs före mitten av april 2011 så ring polisen! Jag ställde av den i går efter en fin sommar med 263 mil bakom ratten. Tvåhundrasextiotre mil gånger tio kronor per mil i bensinkostnad.... Dyrt att ha bil om man är pensionär....

Gunhild Strandberg 100år om några dagar...


var en av de 80-tal gäster som deltog i De Äldres dag i Vännäsby i går. Gunhild fick en bukett rosor alla övriga som fyllt 80-85-90-95 fick varsin stor fin röd ros - och det var många det! Köttgryta med potatis och mycket grönsaker och kaffe med prinsesstårta till efterrätt fick vi förutom underhållning av Robert Ek och Britt-Marie Hörnkvist. Tack Vännäs Församling för den trevliga dagen

Sopplunch med älgköttsoppa hade vi.....


i fredags i Johanneskyrkan. Det var jättegott och vi hade väldigt trevligt. När vi ställde i ordning borden efteråt hände detta,varpå May genast kvad: "Gråt ej över......  Ja vad var det egentligen som hände och som vi råkade......

Här i Vännäs har Konsum börjet med....


nya friska grepp - gul rund Ananas men aningen dyr tycker jag..... Dessutom kanske den är sur......

Höstdagjämningen 23 sep.2010.....


började med iskallt regn under morgontimmarna men det klarnade fram på dagen. Vi besökte Mays makes grav och bytte sommarblommor mot ljung. Så här fint blev det. Nästa gång är det Allhelgona och då blir dett ett ljus i det runda hålet till vänster på stenen.

Mer än etthundra år har det tagit...


den här jättestora björken vid Johanneskyrkan att växa till denna imponerande storlek. I går tog det vaktmästarna bara några timmar att ta ner den och "stycka upp den" i så här hanterliga bitar. September innebär ibland både älgslakt och "björkslakt"

För 70 år sen låg den här stora stenen....


precis här i Mays föräldrars åker i Stärkesmark. Då satt May på stenen och lekte medan föräldrarna slog sitt hö. Stenen har inte förändras ett dugg på 70 år,men det har May och du och jag... Och Bloggmakarna vill nog hellre vara människa än gråsten mitt i hölägdan.

Absolut toppenväder gjorde att vi drog till....


lingonskogen i går morse. I Stärkesmark lär det finnas lingon -hade vi hört! Efter en timme bland stock och sten hade May funnit 72 bär och Bloggmakarn 43! Då avbröt vi årets lingonplockningen och gick på lunch hos goda vänner.

Nu när sommaren är slut och det snart är dags...


att sätta vinterdäck på den här fina gamla volvon igen undrar Bloggmakarn om nån vet vart jag var för en vecka sen? Då var jag här en plats jag hört talats om men aldrig trott jag skulle få se i verkligheten.

Valdagens bloggbild är av teknisk karaktär....


Två jättetrevliga tonårskillar som jag träffade i går eftermiddag. Det är Elias som håller i skruvmejseln och Joakims had håller i - ja vad då? När det var färdigskruvat blev resultatet jättebra och pojkarnas Farmor mycket nöjd.

Om du går förbi fönstret på Isbanegatan 21....


i Vännäs så bor jag där. Så här trevligt har jag vid mitt skrivbord. Dator med stor 19" skärm. Min radiostation där jag kan prata med andra Radioamatörer över hela världen. En massa trevliga grannar som gärna tittar in och vinkaar när de gårr förbi....

efter ett antal timmar i bilen med stadigt strilande regn....


utanför rutan kom vi till Arvidsjaur,nästan halvvägst till Vännäs. Vid södra utfarten fann vi ett jättestort Dollar§tore som höll oss kvar nästan en timme. 1 kg karameller för 30:- blev det. Dem ska jag bjuda mina vänner i Cafe5an på när jag kommer hem.

På väg hem från Rökland i går...


när vi körde över Saltfjället mötte vi de här parkeringsskyltarna på minst tio ställen. Kan det vara så att det finns parkeringsvakt på kalfjället som kollar att folk inte står och glor på utsikten mer än högst fyra timmar :-))) 

Rökland ser ganska rökig ut....


det dygn vi varit här. Men trevligt har vi haft och verkligen blivit "Röklandmätt. I dag är det ännu tjockare i skyn än i går men vi sitter ju i bilen och hoppas  på både sol och lite mera sol och strålande sol under resvägen.....

Nu rör vi på oss en bit igen......


och i går eftermiddag vid 15.00 tiden var vi här.... Inte riktigt toppenväder men mycket sol och många fina vyer,fika och mat i kylväskan och toppen att vara två och trivas med det...

i går eftermiddag var jag ute och vandrade......


i ett fjäll som hette Brattli. Plötsligt mötte jag det här och blev så tagen av utsikten och allt annat fantastiskt så jag blir kvar några dagar. Nästa hälsning från Bloggmakarn kommer på torsdagsmorgon. Till dess: Ha en fin vecka!

Lördagskväll på Brogatan i Gäddede......


Vi har ätit rest-middag ,Gösta har diskat och May och Ida har hämtat skrap-lotter på "Bilisten" Nu sitter vi i vardagsrummet och skrapar och skrapar och hoppas på högvinst i väntan på Oldsberg och "Här är ditt liv"
Trevlig helg till alla Bloggläsare från "lottskraparkvartetten" på Brogatan 

att rensa röda vinbär kan vara rätt så tråkigt....


om man har massor av bär att rensa och är ensam. I går var vi fyra runt bordet som rensade och språkade och skrattade och tokades och hade jättetrevligt och fyllde liter efter liter med nyrensade bär avsedda för frysboxen.

För de flesta av mina bloggläsare......


säger den här bilden ingenting, en ganska tråkig intetsägande bild. Men för andra väcker bilden minnen om gågna år av hårt arbete men också dagar med mycket glädje och gemenskap. Bilden tog jag i går morse strax efter 09.20

I DAG FYLLER mAYS SYSTER Ida 88 och vätar många...


gäster. Vädret är strålande och så här fin blev tårtan som Idas lillasyster May i Vännäs just tillverkat. Välkommen  alla Bloggläsare till födelsedagsfika hos Brogatan-Ida i dag!

eva,ingmarie,may,berit och karin. Alla de här trevliga...


glada jänterna både fikade och åt middag hos May på kronvägen i går. Kalasväder  med sol och värme hade vi och många trevliga timmar fick vi tillsammans. SM2EKA,SM5NJG,SM2JCG,SM3AKG,SM2BSD var också med och delade glädjen och gemenskapen.Vad killen heter som sitter framför Berit? Simba.

Kronvägen 3 Vännäs 6 september 2010...


klockan är strax efter halv sex på eftermiddan och vi sitter på altanen i strålande sol och alldeles vindstilla. För en stund sen åt vi middag och det var länge sen vi kunde göra det här på altanen. En sån dag som vi hade i går får vi nog bara en gång vart hundrade år.

Plötsligt - i torsdagsmorse - bara fanns han där....


intill torkställningen när jag tittade ut. Stor och grov,fet mallig och självsäker...Så jag gick ut med linjalen och något att jämföra med. 26cm tvärs över hatten och 21cm hög...Men den -svampen alltså- ville inte tala om vad den hette och hänvisade till att det ju är valår i år....

uschyamej vilken svår vinter som väntar....


oss här i Vännäs detta år med alla dessa överfulla rönnbärsträd... För visst är det sååå? Mycket rönnbär = svår vinter eller är det kanske tvärtom..?

Som framgick av gårdagens bloggbild....


är Bloggmakarna lite förkyld just nu och har det verkligen bra :-)))   Dagens bild är från 11a-kaffet i går förmiddag. Solen lyste in genom vardagsrumsfönstren och jag satt i min sköna fåtölj och läste husorganet och njöt av gott fika och ett lika gott pensionärsliv.

Någon av mina Bloggläsare som har en susning om....


 vad den här bilden vill säga? Ipren och massor av näsdukar...när har man behov av en sådan mix? Bloggmakarn har det just nu!

Du har väl en sån här.....


helautomatisk paraply,garanterat krångelfri. Minsta lilla fukt utanpå väskan så fullkomligt exploderar väskan och upp kommer paraplyet utfällt och klart och svävar på lämplig höjd över ägaren. Mycket praktiskt att ha även i duschen om man tycker vattnet är för kallt.....

Med fyra plusgrader som....


morgontemperatur och kolmörkt från 21:30 till 05.30 är nog sommaren i det närmaste över. I dag ,första dagen i september, har vi strålande sol här i Vännäs och utanför mitt sovrumsfönster ser det ut så här. Så jag tycker fortfarande att det är toppen att vara pensionär! Ha en bra dag alla mina trevliga Bloggläsare

RSS 2.0