Gott brytbröd med vacker färg...



Ett gott brytbröd med vacker färg brukar jag baka då och då. Receptet  jag modifierat lite är hämtat från Bakskolan utgiven av Konsum för länge sen....

50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
0,5 dl sirap
1 ägg
1 burk Kesälla
ca 13 dl Fyra sädesslag.(mjöl)
Smula jästen i en bunke.1. Smält smöret i en kastrull tilsätt mjölken och värm till fingerljumt. Rör ut jästen med lite av degspadet. 2.Tillsätt resten av degspadet,salt sirap,ägg,Kesälla och nästan allt mjölet. Spara lite till utbakningen. 3.Arbeta ihop till en smidig deg.Jäs den övertäckt i bunken ca 45 minuter. 4.Knåda degen med några få tag på mjölat bakbord,så gasblåsorna pressas ur. Platta sedan ut den i en smord långpanna. Skär degen med mjölad kniv i så många bitar du vill ha. Jäs brödet övertäckt i ca 30 min. 5. Grädda i mitten av ugnen i 225gr i ca 20 minuter. Låt brödet svalna under bakduk. Mera smak i brödet om du tillsätter en dl russin i punkt 2.

Kommentarer
Postat av: Fia

Oj! Mera bakning! Imponerande!

2009-12-08 @ 22:34:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0