från radiotjänst i kiruna.......

fick Bloggmakarn brev med uppmaning att genast betala in tv-licensavgift eller avgift för tv-kort i datorn! Problem,problen..för Bloggmakarn äger varken tv eller dator med tv-kort....Är det någon av Bloggläsarna som kan lösa problemet?

Kommentarer
Postat av: Anette

Hej

Förr ingick ju radioavgiften också. Om den gör det än idag vet jag inte. Men det måste ju gå att ringa till dom och förklara hur det ligger till. Lycka till

2011-10-10 @ 15:06:27
Postat av: Ylva

Idioter! Ring dem annars skickar de faktura som du får överklaga...

2011-10-11 @ 23:15:15
Postat av: Vansterwiki

Två vägar finns att gå om det nu verkligen är en faktura. De skickar ut inbetalningskort som bara är ett erbjudande. Alltså en regelrätt bluffaktura.



1) Överklaga, ompröva och kör den rättsliga vägen. Tar tid och du kan ändå tvingas betala in beloppet för att inte få betalningsanmärkning. 95% chans att du vinner, kanske mindre beroendes på vad de har för underlag.

2) Invänta en riktig faktura med kundnummer och ring upp och avanmäl. Om de frågar varför så är du en duktig papegoja och bara säger "Jag har ingen licenspliktig utrustning i hushållet". Om de frågar vad som hänt med den (de vill veta vem som har övertagit den) så påminn dem att efterforskning är olagligt och upprepa din replik igen. Vägrar tanten avanmäla så påminn dem att det är din rätt att avanmäla och hennes plikt att ta emot den. Fråga efter namn och anställningsnummer. Det hjälper alltid. Om du inte betalt fakturan så kan du fråga om de kan stryka den helt för det känns lite fånigt att betala några tior eller alternativet att de talar om för dig hur mycket du ska betala totalt. Betala inte in hela beloppet. Då ser du troligen aldrig pengarna igen!



Om du vill ha mer hjälp så får du gärna scanna brevet du fick så kan jag bedöma vad det är. Är du privat av dig kan du måla över personnumret och adressen. Jag har haft 18 års strid med dem. Ställningen nu: VW-RTJ 18-0! Summa betalt under min livstid: 500:- när jag var ung och dum och farsan vägrade säga upp.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0